Διάβασέ μου ένα Βιβλίο Δίχως Λέξεις

Ανοιχτή εκδήλωση για όλα τα παιδιά και κυρίως για τα παιδιά της αφγανικής κοινότητας του Μεταξουργείου, οργανώνει το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» το Σάββατο 31 Μαρτίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4μμ, στο λόφο του Φιλοπάππου (δεύτερο πλακόστρωτο δεξιά μετά τον Άγ. Δημήτριο Λουμπαρδιάρη, στο λόφο Μελίτης όπου γίνονται τα κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα).

Όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα παιδικό βιβλίο με εικόνες ή να χρησιμοποιήσουν ένα από τα βιβλία που θα έχουν εκεί οι διοργανωτές.

Θα  προσπαθήσουν
να αφηγηθούν σε ένα παιδί την ιστορία του βιβλίου χωρίς να χρησιμοποιήσουν λέξεις, αφού πολλά από τα παιδιά της Κοινότητας γνωρίζουν ελάχιστα ελληνικά. Το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν και τα παιδιά της Κοινότητας με όσους αποφασίσουν να ανέβουν στου Φιλοπάππου.

Θα είναι μια προσπάθεια επικοινωνίας, αυτοσχεδιασμού, χρήσης της γλώσσας του σώματος,  της έκφρασης του προσώπου και μετάδοσης των συναισθημάτων για να αναπαρασταθεί η ιστορία. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας λιτά υλικά ανάλογα με την ιστορία, όπως ένα καπέλο, ένα μπαλόνι, μια μεγάλη μύτη ή κάτι από τα αποκριάτικα μασκαρέματα. Θα οργανώσουμε επίσης ομαδικά παιχνίδια και θα πετάξουμε αφγανικούς χαρταετούς. Η γιορτή συμπίπτει με την Αφγανική Πρωτοχρονιά και θα είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε το Nawruz μαζί με τις αφγανικές οικογένειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα