Διενέργεια έρευνας

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος, σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας εκ μέρους των αρμοδίων στελεχών της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, θα ερευνήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση των καταγγελιών για υπέρογκα χρέη του ομίλου Μυτιληναίου, προς τις δύο επιχειρήσεις.

Αφορμή για την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, που ανέθεσε τη διενέργεια έρευνας στον αναπληρωτή του Σπ. Μουζακίτη, αποτέλεσε δημοσίευμα της κυριακάτικης
εφημερίδας «Ισοτιμία» σχετικά με χρέη του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ.

Στο πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ χρωστά ο Μυτιληναίος στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ», η εφημερίδα υποστηρίζει πως η εταιρία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου, χρωστά στη ΔΕΗ περίπου 110 εκατ. ευρώ, ποσόν το οποίο προσαυξάνεται κάθε μήνα κατά 15 εκατ. ευρώ, ενώ έχει οφειλές και προς τη ΔΕΠΑ, και τονίζει ότι ο όμιλος στο πρώτο 9μηνο του 2011 ανακοίνωσε κερδοφορία 99,4 εκατ. ευρώ και προανήγγειλε εξαγορές επιχειρήσεων.

Η εντολή του κ. Πεπόνη είναι να ερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτουν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων υπαλλήλων για τη μη είσπραξη των οφειλόμενων ποσών, αλλά και των υπευθύνων του ομίλου, οι οποίοι εφόσον προκύψουν στοιχεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα