Έρευνα: Μπλογκόσφαιρα 2

Συνεχίζεται η έρευνα του «ΑΘΗΝΑ 9.84», για τη μπλογκόσφαιρα, η οποία παρουσιάζεται από την εκπομπή «Αθήνα Σήμερα», με τη Νόνη Καραγιάννη. Στο σημερινό, δεύτερο μέρος της έρευνας, συζητήθηκαν η επισκεψιμότητα των μπλογκ και η ανωνυμία, πίσω από την οποία κρύβονται ορισμένοι μπλόγκερ. Στους δημοσιογράφους, Τζίνα Μοσχολιού και Αγγελική Πανταλέων, μίλησαν οι:

* Βασίλης Μπόνιος, διαχειριστής του πρώην μπλογκ «kourdistoportocali.gr»

«Η
αποκαλυπτική δημοσιογραφία, η οποία απαξιώνεται το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να είναι κορωνίδα της δημοσιογραφίας, όπως είναι σε όλο τον κόσμο. Όπου υπάρχει δημοσιογραφία, οφείλει να είναι αποκαλυπτική. Αλίμονο, αν η αποκάλυψη είναι κάτι μεμπτόν για τη δημοσιογραφία. Το πώς η αποκαλυπτική δημοσιογραφία χρησιμοποιείται από τα μέσα ή τους ανθρώπους των μέσων, είναι ένα ζητούμενο. Υπάρχουν πράγματι εκβιασμοί, χρηματισμός και διάφορα παιχνίδια που παίζονται. Δεν ταυτίζονται με την παρουσία του διαδικτύου οι εκβιασμοί, τα ανυπόγραφα σχόλια...».

Και πρόσθεσε: «Αν θέλει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη κάποιου σάιτ, είναι πολύ εύκολο να το κάνει. Είναι λίγο υπερβολικό να λέμε ότι υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο. Η ανωνυμία στο διαδίκτυο χρησιμοποιείται από επιχειρηματίες, τραπεζίτες, από το ίδιο το κράτος και το παρακράτος. Υπάρχουν ανυπόληπτα σάιτ και μπλογκ στο διαδίκτυο, που είναι γεμάτα διαφημίσεις για να εξυπηρετήσουν ορισμένους σκοπούς. Οι εκβιασμοί, οι συκοφαντίες και η "λάσπη" είναι στην ημερήσια διάταξη...
Κάποιοι από τους τριακόσιους του Κοινοβουλίου ή από τους υπουργούς, από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, γνωρίζονται με όλους τους διαχειριστές των ιστοσελίδων ή των μπλογκ και ανάλογα τους χρησιμοποιούν».

* Ανδρέας Μπελιμπασάκης, δημοσιογράφος των ιστοσελίδων «theinsider.gr» και «tvxs.gr»:

«Στα ελληνικά ενημερωτικά σάιτ υπάρχει πολύ σκουπίδι και καθένας πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικός για αυτά που γράφονται. Πρέπει να ζούμε περισσότερο στο φως παρά στο σκοτάδι, γιατί ειδικά η ελληνική κοινωνία και η ελληνική δημοσιογραφία έχει ζήσει πολύ στο σκοτάδι...
Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι οι πολιτικοί χρησιμοποιούν φανατικά τα μπλογκ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα