Η Πατρίσια Κας ερμηνεύει Εντίθ Πιάφ

«Ένας φόρος τιμής σε μια διαχρονική καλλιτέχνιδα που θαύμαζε πάντα το σάουντρακ μιας ζωής γεμάτης πάθος» είναι σύμφωνα με την Πατρίσια Κας η παράσταση με τίτλο «Η Κας ερμηνεύει Πιάφ», που θα ανέβει στο θέατρο Mπάντμιντον (Badminton) την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η μεγάλη Γαλλίδα ερμηνεύτρια έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση

στη χώρα μας, για να παρουσιάσει -με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατο της Εντίθ Πιάφ- ένα μεγάλο αφιέρωμα στη φωνή που σφράγισε την ιστορία του γαλλικού τραγουδιού.

«Η παράσταση είναι πάνω από όλα ερμηνεία» λέει η Πατρίσια Κας, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο έργο έπρεπε να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια -γνωστή στο ευρύ κοινό- συλλογή τραγουδιών της Πιάφ. «Το αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ έπρεπε να είναι άρρηκτα δεμένο με το ασύγκριτο ταλέντο της φυσικά αλλά επιπλέον και με μια ζωή γεμάτη αγωνία, ατέλειωτη χαρά και άσβηστο πάθος για τη ζωή και τον έρωτα» εξηγεί.

Ότανγεννήθηκε η ιδέα γι' αυτή την παράσταση- όπως παραδέχεται η ίδια- είχε πολύ αγωνία. «Ήξερα από την αρχή ότι ένας φόρος τιμής στην Πιάφ, ήθελε κάτι παραπάνω από ταλέντο. Για να ερμηνεύσει κάποιος αυτή την ασύγκριτη καλλιτέχνιδα με τον απαιτούμενο σεβασμό που αξίζει στην ίδια και στη δουλειά της, χρειάζεται κουράγιο, αυτοπεποίθηση και κάποια εμπειρία ζωής. Αναρωτιόμουν αν ήμουν έτοιμη για μια τέτοια περιπέτεια. Άρχισα να σκέφτομαι με εικόνες... και αργά αλλά σταθερά να νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γι' αυτό το φιλόδοξο σχέδιο που άρχιζε πια να υλοποιείται στο μυαλό μου» συμπληρώνει.

Σύμφωναμε την 47χρονη ερμηνεύτρια, ο τίτλος της παράστασης - «Η Κας ερμηνεύει Πιαφ» - έπρεπε να είναι ένας φόρος τιμής στην Πιάφ μέσα από τα τραγούδια της, αλλά πέρα από αυτό, έπρεπε να είναι και μια διαδρομή μέσααπό εμπειρίες και συναισθήματα που σημάδεψαν τη ζωή της.

Ταπαραπάνω οδήγησαν στην επιλογή του ιδιαίτερα χαρισματικού και ταλαντούχου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Εϊμπελ Κορζενιόφσκι, ο οποίος συνέθεσε μια αριστουργηματική θεατρική απόδοση των τραγουδιών τηςΠιάφ, προσδίδοντας στην παράσταση το μεγαλείο που της αξίζει.

«Ηπαράσταση είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις. Ήθελα αυτό το αφιέρωμα να είναι σύγχρονο, θεατρικό και παράλληλα αστικό -μια μουσική περιήγηση σε νότες και εικόνες έξω από τα συνηθισμένα. Ο σεβασμός στην Εντίθ Πιάφ καιστο ταλέντο της καθώς και στις υπέροχες μουσικές σκέψεις του Κορζενιόφσκι ήταν πηγαίος. Το να βρω ή ίδια τη θέση μου μέσα σε όλο αυτόκαι ταυτόχρονα να είμαι αληθινή απέναντι σε μένα και στο κοινό, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν ήταν εύκολο» υποστηρίζει η Πατρίσια Κας

Όπωςεπισημαίνει η ίδια, μέσα από την παράσταση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει νέες ερμηνείες από τραγούδια που ξέρει και έχει αγαπήσει, καθώς και κάποια τραγούδια που δεν έχουν ακουστεί. Ελπίζει δε,η παράσταση να καταφέρει να γοητεύσει τον κόσμο, όσο γοητεύτηκε και η ίδια από την προσωπικότητα της Πιάφ.

Ηπαράσταση που ακολούθησε την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ, έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα στον κόσμο, όπως το Royal Albert Hall στο Λονδίνο, το Carnegie Hall στη Ν. Υόρκη και το Operetta Theatre στη Μόσχα, με τεράστια επιτυχία.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα