Καχεκτικά τα ελληνικά μύδια

Καχεκτικά είναι τα μύδια που παράγονται στη χώρα μας, λόγω λανθασμένων πρακτικών των καλλιεργητών. Μελέτη καθηγητών του τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργητών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι η εντατικοποίηση της καλλιέργειας και οι απαρχαιωμένες πρακτικές που χρησιμοποιούνται, φέρνουν αποτελέσματα αντίθετα από τα επιθυμητά. Οι καλλιεργητές προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή τους, τοποθετούν τα μύδια με μεγάλη πυκνότητα, και έτσι παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του νερού, συντελώντας στην καχεκτική ανάπτυξή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα