«Καμπανάκι» για το αλάτι

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική κατανάλωση αλατιού, κρούουν οι επιστήμονες οι οποίοι τονίζουν ότι τρώμε διπλάσια ποσότητα νατρίου, βασικού συστατικού του αλατιού, σε σχέση με την επιτρεπόμενη.

Ο κλινικός διαιτολόγος - βιολόγος, Χάρης Δημοσθενόπουλος, μιλώντας στη Δέσποινα Μπαρδάκου, τόνισε ότι η μέση κατανάλωση πρέπει να είναι ένα κουταλάκι του γλυκού σε καθημερινή βάση όμως το ένα κουταλάκι πολλές φορές γίνει δύο και τρία, με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάζει την αρτηριακή πίεση αλλά και τα νεφρά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα