«Να μη σκύψει το κεφάλι ο λαός»

Στρατηγική ανατροπής της, υπό σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε το λαό «να μην σκύψει το κεφάλι, γιατί έχει τη δύναμη και μπορεί να τους ανατρέψει». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πρόκειται για μια επιλογή εκτροπής και εθνικής καταρράκωσης» και κάλεσε τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα της μέχρι χθες πολιτικής και κομματικής τους τοποθέτησης, να μην χαμηλώσουν το φρόνημα, να μην τρομοκρατηθούν, να μην τους αφήσουν να τους εκβιάζουν και να μην τους αφήσουν να βάλουν την δημοκρατία στο απόσπασμα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική , τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση της ομαλότητας και η μόνη προοπτική αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής. Όπως ο λαός μας ανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε πτώση, έτσι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει να αναδείξει κι ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, που θα καταγγείλει τις αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις και θα αποκαταστήσει τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια, είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου, παρ' όλο που αναγκάζεται υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου, από το αποτέλεσμα του παρασκηνιακού μαγειρείου και των διαβουλεύσεων, θα πρέπει μάλλον να αισθάνεται ανακουφισμένος. Και αυτό γιατί, ενώ είναι ο πρωθυπουργός , που μας έβαλε στα κρυφά στο ΔΝΤ, που συμφώνησε δανειακές συμβάσεις υποτέλειας, δίχως να τις φέρει στη Βουλή, δεν θα θέσει τελικά τις επιλογές του στην κρίση του λαού, αλλά θα τις φορτώσει στον επόμενο.

Για την στάση του Προέδρου της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ξεκίνησε νωρίτερα, από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε, τις εκπτώσεις, καθώς αρχικά αποδέχτηκε τη δανειακή σύμβαση και στο τέλος αποδέχεται και τα δεινά των σκληρών μέτρων που αυτή θα αποφέρει. Στην πραγματικότητα, τα δύο μεγάλα κόμματα αναλαμβάνουν τη συνευθύνη της υποτέλειας, της κοινωνικής διάλυσης και της εκχώρησης κυριαρχίας, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι υπηρεσιακή. Θα πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα και το λαό μας για δεκαετίες, είπε. Αν αποδεχτούμε τη δανειακή σύμβαση, θα έχουμε μια κόλαση δίχως τέλος, ενώ αν την αρνηθούμε τότε το καυτό δίλημμα θα περάσει στην απέναντι πλευρά , στους δανειστές μας, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα