Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία, που προσλαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε απόψε το τελευταίο του χαρτί υποτίθεται για την ΕΡΤ, αλλά στην

ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νοιάζεται καθόλου και η κίνηση λειτουργεί σαν μαχαιριά στη χώρα μας την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση, κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδότησε η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή τα ξημερώματα της Πέμπτης, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή.

Αιτιολογώντας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής την πρόταση μομφής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλείται τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και την δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεδριάζει το πρωί στις 11.00 π.μ., η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι την Παρασκευή θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, τόνισε ότι η πρόταση μομφής «δεν θα προσθέσει τίποτα, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα».

«Η χώρα δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμία πλευρά» τόνισε ο κ. Κουβέλης. «Αυτή την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους δανειστές, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, στην οικονομία και σε κάθε περίπτωση στην κοινωνία, μία πρόταση μομφής δεν θα προσθέσει τίποτε, αντίθετα θα δημιουργήσει, νομίζω, προβλήματα» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Οι βουλευτές καλούνται να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Για «σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς» μιλά το ΚΚΕ.

«Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής - παρόλο που κατετέθη με καθυστέρηση και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους - και θα ζητήσουμε για μία ακόμη φορά την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών» αναφέρει η ΧΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα