Ο Γ. Φλωρίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ, Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε στις 25/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη. Για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, μεταξύ άλλων είπε:

«Το επόμενο διάστημα και κυρίως μέσα στο 2012, η χώρα θα κριθεί πάλι από την ικανότητα που έχει ή που δεν έχει, να παρακολουθήσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, δηλαδή να αλλάξει τον
εαυτό της μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί τώρα πια αποτελεσματικά, σε ένα περιβάλλον πολύ αυξημένων απαιτήσεων. Επίσης, ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι αν ένα τμήμα της κοινωνίας -που αντικειμενικά μπορεί ακόμα-, θα μπορούσε να εμπλακεί ενεργά στην υπόθεση διάσωσης της Ελλάδας. Αυτές οι δύο προϋποθέσεις -η ικανότητα αποτελεσματικής διακυβέρνησης και η εμπλοκή ενός τμήματος της κοινωνίας στην υπόθεση της διάσωσης-, νομίζω θα κρίνουν και την παραπέρα πορεία της χώρας μέσα στο 2012».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η πολιτική απωθεί. Απωθεί γιατί έχει σταδιακά μετατραπεί σε ένα πάρα πολύ κλειστό σύστημα, σχεδόν "αυτιστικό", το οποίο δεν εννοεί να επικοινωνήσει με την κοινωνία. Κοιτάζει πώς να προστατέψει περισσότερο τον εαυτό του και την αναπαραγωγή του και επομένως, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για να εισέλθουν στη πολιτική δράση, κοινές κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα μπορούσαν να την αναζωογονήσουν».

Και πρόσθεσε: «Όταν λέω για εμπλοκή ενός κοινωνικού τμήματος στην υπόθεση διάσωσης, εννοώ ότι άνθρωποι οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν ακόμα την οικονομική δυνατότητα, θα έπρεπε να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο, πιο αποφασιστικό ρόλο. Να δεχτούν, για παράδειγμα, να μειωθεί το επίπεδο της ζωής τους, να χάσουν κάποια από αυτά τα οποία είχαν -δε μιλάω για τους φτωχούς- και ταυτόχρονα, να βοηθήσουν τη χώρα σε μια προσπάθεια η οποία αξίζει τον κόπο. Μιλάω, επίσης, για τους πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι και αυτοί υφίστανται τις επιπτώσεις μιας σκληρής πολιτικής, αλλά θα έπρεπε να θέσουν το διανοητικό τους κεφάλαιο στην υπηρεσία της χώρας. Τα βάρη τα έχουν φορτωθεί οι άνθρωποι που είχαν μεσαίες και χαμηλές δυνατότητες και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται το ίδιο κακομαθημένα όπως και πριν».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα