Ο Γ. Κακουλίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικοινωνιολόγος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Κακουλίδης, μίλησε στις 30/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Το πρώτο διακριτό συμπέρασμα που μπορούμε να έχουμε από αυτές τις συγκεντρώσεις που γίνονται στο Σύνταγμα και από άποψης συμμετοχής -κλιμακώνονται, μέρα με την μέρα-, είναι η αμηχανία των πολιτικών κομμάτων. Έτσι δεν είναι;

Γ. Κακουλίδης: «Η αλήθεια είναι, ότι τα πολιτικά
κόμματα στέκονται με προσοχή και περίσκεψη σε μια ακηδεμόνευτη εκδήλωση διαμαρτυρίας, αγωνίας -να πω και απόγνωσης;- πολιτών, οι οποίοι μέχρι σήμερα συμμετείχαν μέσα σε αυτό το οποίο λέγεται διαμορφωμένο -από δεκαετιών- σύστημα κοινοβουλευτικό, δημοκρατικό».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι διαδηλώνουν την αγωνία και την απόγνωσή τους, άτομα, τα οποία ανέδειξαν τις συγκεκριμένες πολιτικές ηγεσίες, προς τις οποίες σήμερα εκφράζουν αυτή τους τη διαμαρτυρία. Είναι, άρα, μια συνειδητοποίηση, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει και την αυτοκριτική της ίδιας της κοινωνίας, για τις επιλογές τις οποίες έχει τάξει, έχει δημιουργήσει».

Δημοσιογράφος: Το ερώτημα είναι, εάν αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι σε πολιτικές επιλογές που έχουν επιλεγεί, σε εκλογικούς χρόνους, μπορεί να εκφραστεί, μπορεί να είναι μια μορφή -το είπε ο κ. Πάγκαλος-, ανώδυνης εκτόνωσης επί του παρόντος, σε χρόνο μη εκλογικό...

Γ. Κακουλίδης: «Ναι. Μόνο ανώδυνη δεν μπορεί να είναι, για έναν απλό λόγο: ότι εάν το οδυνηρό είναι συναρτημένο με τη βία και το αίμα, ε, βεβαίως, ανώδυνη θα είναι, γιατί είναι καθόλα ειρηνική όλη αυτή η μαζική συμμετοχή και η κοινή φωνή. Επιμένω, απόγνωσης και αγωνίας. Από την άλλη πλευρά, έχει τεράστια πολιτική σημασία η μελέτη αυτών εδώ των εκδηλώσεων οι οποίες γενικεύονται ωσημέραι, κυρίως γιατί δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξει, γιατί αυτή τη στιγμή πολιτική δεν παράγεται. Έχουμε απλώς μια φωνή που λέει, "νοιαστείτε για εμάς, δεν αντέχουμε άλλο, κρίμα, μέχρι εκεί". Αν αυτό παράξει και πολιτική, από εδώ και πέρα, τότε τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν, διότι μπορεί να δημιουργηθούν ανατροπές, μπορεί να δημιουργηθούν εντάσεις. Γιατί, μην ξεχνάμε, ότι κανένα κόμμα δεν θέλει να αφήσει αυτήν την ομαδική εκδήλωση διαμαρτυρίας, ακηδεμόνευτη».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα