Ο Ηλ. Βρεττάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος, μίλησε στις 5/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

*Για το μνημόνιο:

«Αν αποδεχτούμε την υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου, τότε πλέον θα οδηγηθούμε σε νέα διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, των κοινωνικών
αγαθών και σε νέες απολύσεις εργαζομένων. Κυρίαρχο  για εμάς ήταν και είναι οι ανατροπές των πολιτικών του μνημονίου. Θεωρούμε ότι έτσι και αλλιώς ο περιορισμός της απασχόλησης για τους εργαζομένους στο δημόσιο κατά 150.000 το προσεχές διάστημα, θα έχει δραματικές επιπτώσεις στις δημόσιες υπηρεσίες, θα οδηγήσει σε απολύσεις και  το βασικότερο, θα υποβαθμίσει τα δημόσια κοινωνικά αγαθά».
* Για την αξιολόγηση:

«Την αξιολόγηση θα μπορούσαμε να τη δεχτούμε, αν είχε ως στόχο την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού.
Αυτό όμως  που  γίνεται προκειμένου να βρεθεί προσωπικό  για να απολυθεί στη συνέχεια , δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε. Για κάποιον υπάλληλο που δεν λειτουργεί καλά, υπάρχει και το πειθαρχικό ...»

* Για τις- εκτός ΑΣΕΠ- προλήψεις στο Δημόσιο:

«Είναι απαράδεκτο και δείχνει την εμμονή του πολιτικού συστήματος σε νοοτροπίες του 1800».

Δημοσιογράφος: Πρέπει να απομακρυνθούν αυτοί οι άνθρωποι;

Ηλ. Βρεττάκος: «Το θέμα της απομάκρυνσης των ανθρώπων είναι δευτερεύον ζήτημα. Καταρχήν ,πρέπει να δούμε  που έχουν προσληφθεί , διότι όπως διαπιστώσαμε, με μια πρώτη έρευνα (σ. σ. οι προσλήψεις) έγιναν στη βάση των εξαιρέσεων και κατόπιν να εντοπιστεί που  έχουν γίνει παρανομίες. Βέβαια, οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν  και ακολούθως να θεσμοθετηθούν  αντικειμενικές διαδικασίες για τις προσλήψεις».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα