Ο Κ. Σκανδαλίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ στην Α' Αθήνας, Κώστας Σκανδαλίδης, μίλησε στις 26/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και ενδεχόμενο αυτοδυναμίας στις εκλογές, μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Ο κ. Καμμένος
χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Παπανδρέου. Το ΠαΣοΚ δεν αντέδρασε...

Κ. Σκανδαλίδης: «Ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας το νέο οικονομικό πρόγραμμα, υποστηρίζει μια πολιτική που ακολουθήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τον προηγούμενο πρόεδρο... Άρα, κανείς δε μπορεί να πει ότι έφυγε από τη γραμμή της σωτηρίας της χώρας, όπως την εννοούσε το ΠαΣοΚ από την αρχή που ανέλαβε την κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε την προεδρία του κόμματος έξι εβδομάδες πριν τις εκλογές. Αυτή την στιγμή στο ΠαΣοΚ γίνεται ένας "οργασμός" από ένα εκατομμύριο πράγματα που συμβαίνουν και στα οποία κάθε μέρα πρέπει να τοποθετείται. Η λογική των αποδιοπομπαίων τράγων ή η λογική του να φορτώσουμε ευθύνες που αφορούν όλους μας -έστω αν οι περισσότερες για τα λάθη, τις παραλείψεις αφορούν τον πρόεδρο προφανώς και πρωθυπουργό τότε-, το να του φορτώνουμε τις ευθύνες με τρόπο μηδενιστικό και ισοπεδωτικό, το θεωρώ ότι είναι απολύτως λανθασμένο, αν όχι αυτοκαταστροφικό...».

* Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας:

«Δεν μπορεί εδώ και πολύ καιρό που η πολιτική έχει γίνει τόσο σύνθετη, καμία μονοκομματική λογική, καμία λογική αυτοδυναμίας ή αυτάρκειας οποιουδήποτε κόμματος να λύσει τόσο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Μπαίνουμε σε άλλη περίοδο. Αυτό να το καταλάβουν όλα τα κόμματα... Κυβέρνηση συνεργασίας, λοιπόν... Θα βρούμε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Θέλω πολιτική κυβέρνηση, όχι πολιτικό πρόσωπο ακριβώς... Ας μην μιλάμε για τα πρόσωπα. Μιλάω για πολιτική κυβέρνηση με ολοκληρωμένο πρόγραμμα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα