Ο Π. Μπεγλίτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μίλησε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την εισβολή ναυτεργατών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

«Δεν ξαφνιάστηκα καθόλου. Έχοντας βιώσει την τραγική εμπειρία σχεδόν ένα χρόνο πριν, ήμουν βέβαιος ότι θα υπάρξουν αυτές οι πρακτικές, αυτά τα φαινόμενα, με καταστροφή της εισόδου, εισβολή στον περίβολο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων. Η συλλογική μας μνήμη
είναι ασθενική... Τότε βέβαια, τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης αγκάλιαζαν  τα αιτήματα εργαζομένων και συνταξιούχων και χάιδευαν τα αυτιά τους. Βρισκόμασταν σε μια αντιμνημονιακή ευφορία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έταζαν τα πάντα στους πάντες...».

Δημοσιογράφος: Εννοείτε και τη Νέα Δημοκρατία ...

Π. Μπεγλίτης: «Ασφαλώς».

* Για το ΠαΣοΚ:

Δημοσιογράφος: Φαντάζομαι ότι θα συμφωνείτε ότι αυτή η ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ έκανε κακό στο κόμμα σας και στον πρόεδρό σας, μουντζούρωσε την εικόνα του.

Π. Μπεγλίτης: «Παραμένω στο ΠαΣοΚ ακριβώς επειδή περνάει πάρα πολύ δύσκολα η παράταξη. Και θα ήταν πολύ εύκολο για τον καθένα μας, γιατί το βλέπω τελευταία να συνηθίζεται "να φύγουμε από την παράταξη όταν περνάει αυτές τις δραματικές ώρες". Εγώ θα μείνω, θα παλέψω μέσα στο ΠαΣοΚ για τον μετασχηματισμό του. Από εκεί και πέρα δεν κρύβω ότι ασφαλώς μας έκανε ζημιά».

* Για την αποχώρηση Ραγκούση από το ΠαΣοΚ:

«Διαφωνώ πλήρως με την πολιτική στάση παλιών φίλων και συναδέλφων που επέλεξαν να φύγουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Καθένας έχει τις απόψεις του τις οποίες υπερασπιζόμαστε και συγκρουόμαστε γι αυτές, μέσα στην παράταξη».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Βενιζέλος έβαλε ένα σωρό προαπαιτούμενα για να ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή. Προαπαιτούμενα τα οποία δεν γίνεται να υλοποιηθούν. Για παράδειγμα, να έρθουν τα μέτρα μαζί με την επιμήκυνση, να έρθουν μαζί με αναπτυξιακό πρόγραμμα και δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να τα πάρει πίσω ή και πως θα τιθασεύσει τους βουλευτές οι οποίοι θα έχουν αντιρρήσεις στο να τα ψηφίσουν μεθαύριο».

Π. Μπεγλίτης: «Αυτά τα ζητήματα και κυρίως η ανάδειξη της ανάγκης ενός ολοκληρωμένου διαπραγματευτικού πακέτου είναι θέση του ΠαΣοΚ με τον σχηματισμό της κυβερνητικής συνεργασίας. Το δεύτερο είναι ότι με τον τρόπο αυτό, με ένα ολοκληρωμένο διαπραγματευτικό σχέδιο, ενισχύουμε την διαπραγμάτευση και της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού».

Δημοσιογράφος: Αν τυχόν δεν έρθουν μαζί έχει το πολιτικό περιθώριο το ΠαΣοΚ και ο κ. Βενιζέλος να πουν "δεν τα ψηφίζουμε";

Π. Μπεγλίτης: «Ο χρόνος είναι συμπυκνωμένος πολιτικά και πολύτιμος μέχρι τις 18 Οκτωβρίου οπότε θα  συγκληθεί  η Σύνοδος Κορυφής. Πρέπει να ενταθεί η διαπραγματευτική προσπάθεια στο πολιτικό επίπεδο. Πρέπει και για λόγους νομιμοποίησης των μέτρων και επειδή πλέον το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό και κοινωνικό. Πρέπει να εντάξο
Keywords
Τυχαία Θέματα