Ο Σπ. Λυκούδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στις 26/01 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Με αφορμή τα στοιχεία της δημοσκόπησης της VPRC, μεταξύ άλλων, είπε:
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα πραγματικά, διότι αυτά τα δημοσκοπικά ευρήματα μας πείθουν ότι επιβεβαιώνεται αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε. Να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε ένα σοβαρό κόμμα, με υπεύθυνη πολιτική. Όταν αυτό επιβεβαιώνεται, μας φορτώνει και με ευθύνες...
Μπορεί η ρευστότητα

του πολιτικού σκηνικού, οι ανακατατάξεις και οι εξελίξεις μέσα στο ΠαΣοΚ να δημιουργήσουν και άλλου τύπου δημοσκοπικά ευρήματα, δεν αποκλείεται. Δεν έχουμε "καβαλήσει κανένα καλάμι", είμαστε προσγειωμένοι, ξέρουμε τι μας συμβαίνει...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Όταν καταγγέλλουμε τις πολιτικές που βλέπουμε ως κακές, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε και θετικά, λύσεις στα προβλήματα. Δεν είναι εύκολο γιατί η πραγματικότητα είναι σύνθετη, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και γιατί η δική μας Αριστερά έχει φύγει από τον εύκολο λόγο, δηλαδή την κλασική φράση, "όταν ο λαός πάρει στα χέρια του την εξουσία, τότε όλα τα προβλήματα θα έχουν λυθεί"...
Η δική μας Αριστερά δεν είναι αδιάφορη για τη διακυβέρνηση του τόπου. Δε στέκεται έξω από τη διακυβέρνηση, δεν αισθάνεται ότι είναι μια Αριστερά που πρέπει να απεχθάνεται την άσκηση εξουσίας. Επομένως, ενδιαφέρεται για το τι θα προκύψει την επομένη της κάλπης. Εάν οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει και αν η δική μας Αριστερά βρίσκεται στο κέντρο ενός πολιτικού ενδιαφέροντος, για να διαμορφώσει κυβερνητικές συνθήκες, θα το πράξει. Μόνο που θα το πράξει έχοντας υπόψη της την ανάγκη να διαμορφωθούν οι βάσεις για μια τέτοια εξέλιξη. Θα το πράξει, εάν υπάρχουν προγραμματικές και πολιτικές συγκλίσεις, εάν υπάρχουν φερέγγυες πολιτικές στις οποίες μπορεί να συμφωνήσουμε και φερέγγυα πρόσωπα, για να διαμορφώσουν σε πολιτική πράξη τις πολιτικές επιλογές. Αν αυτά υπάρξουν, η δική μας Αριστερά θα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος...»

Σε άλλο σημείο είπε: «Για τη Δημοκρατική Αριστερά, η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ευρωζώνη και στο ευρώ είναι ένα από τα κρατούμενα. Για εμάς είναι το "α" και το "ω" ενός προσανατολισμού.
Η Αριστερά -όπως τη φαντάζεται ο κ. Τσίπρας-, στο σύνολό της, δεν αθροίζεται... Δεν μπορούμε να αθροίσουμε εκλογικά διαφορετικές στρατηγικές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα