Ο Θ. Βερέμης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Θάνος Βερέμης, μίλησε στις 17/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Τελικά η Βοστώνη είναι πάρα πολύ κοντά, δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να προσπεράσουμε έτσι...

Θ. Βερέμης: «Ασφαλώς. Είναι ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού. Έχει μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, προοδευτική ατμόσφαιρα, ανοιχτή στις νέες ιδέες. Είναι ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη για να ζει κανείς στον κόσμο. Κι εκεί επέλεξαν να κάνουν αυτή τη δουλειά
οι άγνωστοι τρομοκράτες, προφανώς για να κερδίσουν δημοσιότητα. Αυτό τους ενδιαφέρει, να ακούγονται. Η Βοστώνη ήταν πάντοτε ένα κέντρο φιλελευθέρων ιδεών. Δεν ήταν μια συντηρητική πόλη η οποία άφηνε τον υπόλοιπο κόσμο απ' έξω. Αντίθετα, ήταν ανοιχτή σε όλο τον κόσμο. Είναι η πιο κοσμοπολίτικη -μετά τη Νέα Υόρκη-, πόλη της Αμερικής...
Έχω την εντύπωση ότι θα πιάσουν τους υπευθύνους, διότι ήδη ακούστηκαν κάποιες απόψεις. Βέβαια, δεν κοινοποιούνται οι πρόοδοι των ανακρίσεων και των ερευνών, αλλά φαίνεται ότι έχουν βρει κάποια άκρη. Θα το δούμε τώρα, εντός του κοντινού μέλλοντος. Πάντως είναι οπωσδήποτε ένα πλήγμα εναντίον του πολιτισμού, γενικά, όπως τον ξέρουμε και τον σεβόμαστε».

Και πρόσθεσε: «Οι όποιοι τρομοκράτες συνέλαβαν αυτή την ιδέα, διάλεξαν ένα δύσκολο αντίπαλο γιατί η Βοστωνέζοι και όλος ο κόσμος που ζει εκεί, έχει μια ισχυρή σπονδυλική στήλη και μια ανοχή στις δυσχέρειες που προκαλεί στον κόσμο η αμάθεια, η άγνοια, ο φανατισμός, όλα αυτά. Δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν ποιο είναι το πρόβλημα του έξω κόσμου και πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσουν πολύ πιο αποτελεσματικά γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο... Αν διαλέξει κανείς μια πόλη της Αμερικής που δεν θα μπορούσε να την μισεί κανείς πολιτισμένος άνθρωπος, αυτή είναι η Βοστώνη σίγουρα. Διότι εκεί συγκεντρώνεται ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αμερική στον κόσμο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα