Ο Τύπος στον Κόσμο

Το Ιράν δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων διεθνών μέσων, καθώς εντείνεται η πίεση προς την Τεχεράνη, ώστε η τελευταία να εγκαταλείψει το όποιο πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων έχει αναλάβει. 

Financial Times: Η Ιρλανδία ψηφίζει για την ευρωπαϊκή οικονομική συμφωνία. Η Ενωση αντιμετωπίζει μήνες αβεβαιότητας σχετικά με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το Δουβλίνο.

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ

αποκόπτουν την ροή ρευστών του Ιράν.

The New York Times: Οι ΗΠΑ βλέπουν ιρανικές αντεπιθέσεις αν επιτεθεί το Ισραήλ.

The Times: Η Ιντερπόλ συλλαμβάνει 25 χάκερς των Anonymous

The Washington Post: Ο Ρόμνει κερδίζει σε Αριζόνα και Μίσιγκαν.

Guardian: Συνδικάτο απειλεί διαταραχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Die Welt: Ο Ολλάντ επιθυμεί την Γαλλία πίσω στην δεκαετία του 1970.

Le Figaro: Τα άρματα του Ασαντ στην επίθεση κατά της Χομς.

Pravda: Μερική κατάρρευση πολυκατοικίας, στην Ρωσία, μετά από έκρηξη.

Hurriyet: Η Τουρκία εξετάζει λύση  στο μοντέλο του Κοσσυφοπεδίου για την Συρία.

Today's Zaman: Γαλλικό συνταγματικό δικαστήριο ακυρώνει νομοθεσία για την "Αρμενική γενοκτονία" (τα εισαγωγικά της εφημερίδας)

Haaretz: Οι ΗΠΑ πειθαναγκάζουν τράπεζα στο Ντουμπάι να κόψει την ροή χρημάτων προς το Ιράν, σύμφωνα με πηγές.

Jerusalem Post: «Το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί εναντίον μαζικών πληγμάτων από το Ιράν» λέει ο αρχηγός αντιβαλλιστικής άμυνας.

Το Ιράν δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων διεθνών μέσων καθώς εντείνεται η πίεση προς την Τεχεράνη, ώστε η τελευταία να εγκαταλείψει το όποιο πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων έχει αναλάβει. Η σκληρή στάση της Ουάσιγκτον, αλλά ήπια με τα στάνταρ του Ισραήλ, στόχο έχει επίσης και να αποτρέψει το Ισραήλ από μονομερή δράση κατά του Ιράν με προληπτικά πλήγματα εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων και στρατιωτικών στόχων. Η όποια μονομερής ανάληψη δράσης από μέρους της Ιερουσαλήμ θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια κοινότητα. Η τιμή του πετρελαίου σίγουρα θα εκτιναχτεί σε πρωτοφανή επίπεδα καθώς η ροή μέσω του Κόλπου θα παραλύσει και το Ιράν θα προχωρήσει σε εμπάργκο, αλλά και, πρακτικά, αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ. Η αντεπίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με όσα μέσα μπορεί να διαθέσει θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, συμπεριλαμβανομένων ασύμμετρων απειλών αλλά και χρήση των εταίρων του, Χαμάς και Χεζμπολλάχ. Παρόλα αυτά δεν λείπουν οι λογικές φωνές, ακόμη και ανάμεσα στις ισραηλινές υπηρεσίες, οι οποίες μιλούν για έναν πόλεμο ρητορικής του οποίου κύριος στόχος είναι η εγχώρια κατανάλωση και όχι ο δυνητικός αντίπαλος.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα