Οι εφοπλιστές του Λονδίνου στο νηολόγιο

«Η ναυτιλία είναι εξωστρεφής δραστηριότητα, που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα τη χώρα μας στην έξοδο από την κρίση και σε αυτή την κατεύθυνση επενδύουμε όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Aυτό, μετά τη συνάντησή του, με τον πρόεδρο του Committee, Χαράλαμπο Φαφαλιό, και τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Cooperation Committee).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προσπάθειες, που καταβάλλει το υπουργείο, προκειμένου η ελληνική σημαία να γίνει πιο ελκυστική, θέματα

ναυτικής εκπαίδευσης, το θέμα της αντιμετώπισης της πειρατείας στα ποντοπόρα πλοία κ.α.

«Παρουσίασα το χρονοδιάγραμμα και τις δράσεις που υλοποιούμε προς την κατεύθυνση να καταστεί το ελληνικό νηολόγιο πιο ελκυστικό και αποκόμισα την εντύπωση ότι η προσπάθειά μας θα τύχει στήριξης» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ελληνόκτητη Ναυτιλία, που είναι πρώτη δύναμη παγκοσμίως, μπορεί να φέρει και την ελληνική σημαία στην πρώτη θέση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδιαφέρον απο πλευράς Ελλήνων πλοιοκτητών για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο κ. Μουσουρούλης είπε ότι ενίσχυση της ελληνικής σημαίας είναι μια εξαιρετικά σημαντική επένδυση, ενώ είπε ότι ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ελλήνων Εφοπλιστών του Λονδίνου, για τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο να φέρει στην ελληνική οικονομία ναυτιλιακά κεφάλαια.

Ο κ. Μουσουρούλης πρόσθεσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει από πλευράς υπουργείου η παρουσίαση του νέου πλαισίου για το ελληνικό νηολόγιο.

Σημειώνεται ότι στο ελληνικό νηολόγιο αν και είναι πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών υπάρχει φθίνουσα πορεία σε αριθμό πλοίων και χωρητικότητα, με αποτέλεσμα το 2012 να χαθούν από τη σημαία σχεδόν 100 πλοία.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες πλοιοκτήτες του Λονδίνου συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ αντιμετώπισαν θετικά την προτροπή του κ. Μουσουρούλη για νηολόγηση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Committee, Χαράλαμπος Φαφαλιός, είχε δηλώσει το καλοκαίρι, ότι η μείωση της γραφειοκρατίας και η ενίσχυση της διαφάνειας, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα να προσελκύσει ναυτιλιακές επενδύσεις.

Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου βρίσκονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησής τους με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στη συνάντηση με τον υπουργό, παραβρέθηκαν επίσης ο Α΄αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Καρούσης, ο Β΄ αντιπρόεδρος, Γιάννης Λύρας, και τα μέλη Σπύρος Πολέμης και Ματθαίος Λως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
καρουσης εφοπλιστης, κωστας καρουσης
Τυχαία Θέματα