Όχι στο Μέγαρο Πολιτισμού εις βάρος άλλων έργων, διαμηνύει ο Δήμος Λ/σου

17:48 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με σημερινή ανακοίνωσή του και σχολιάζοντας χθεσινό δημοσίευμα εφημερίδας για προώθηση ανέγερσης Μεγάρου Πολιτισμού, με ταυτόχρονη ακύρωση ή αναστολή άλλων έργων που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ, ο Δήμος Λεμεσού διερωτάται εάν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των ενεργειών τους όσοι εγείρουν ένα τέτοιο θέμα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει πως “οφείλουν να γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα ότι οι Δήμοι της Κύπρου διεκδίκησαν αυτά τα έργα από το 2007, μέσα από μια σκληρή και απαιτητική

διαδικασία προετοιμασίας σχεδίων, δελτίων ποσοτήτων, δημοσίων προσφορών και πολλαπλών εγκρίσεων σε διάφορα επίπεδα” και σημειώνει πως “τίποτε δεν χαρίστηκε σε κανένα”.

Πολλά δε έργα, συνεχίζει, βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση τους, όπως η ανάπλαση κέντρου της Λεμεσού, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ήδη υλοποιηθεί σε βαθμό πέραν του 50% και υπάρχουν υπογραμμένα συμβόλαια με μελετητές, επιβλέποντες, προμηθευτές, εργολάβους και υπεργολάβους.

“Οι δε οικονομικές και νομικές δεσμεύσεις αφορούν όχι μόνο τους Δήμους, αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία και πέραν τούτου υπάρχουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της Κύπρου έναντι της Ε”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού θέτει το ερώτημα “αν όσοι αντιπαραθέτουν την ανέγερση του Μεγάρου Πολιτισμού με τα έργα ανάπλασης και πολεοδομικής ανάπτυξης των πόλεων ή ακόμα απεργάζονται την ακύρωση ή αναστολή τους αντιλαμβάνονται την ουσία του ζητήματος και τις συνέπειες των ενεργειών τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα