Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αποτελεί θετική εξέλιξη», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο την έγκριση της δανειακής σύμβασης με τον EFSF και τη κύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου. «Πρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας ώστε να ανοίξει ένας ενάρετος κύκλος για τη χώρα, με ανάπτυξη και προοπτική», τόνισε ο Λουκάς Παπαδήμος, χαρακτηρίζοντας
σύνθετη δουλειά τη διαδικασία του PSI που ολοκληρώθηκε. Όπως επεσήμανε, με βάση τα νέα στοιχεία, το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 117% μέχρι το 2020.

Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα φαινόμενα βίας και ανομίας πρέπει να αντιμετωπιστούν από τη κοινωνία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου,τονίζοντας την ανάγκη καθολικής συμβολής συμβολής στον ιστορικό και ενωτικό χαρακτήρα της εθνικής επετείου, ενώ κάλεσε όλους τους υπουργούς να μετάσχουν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να επανέλθουν συνθήκες ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, κάνοντας λόγο για αναγκαίο κίνημα επιστροφής καταθέσεων στη χώρα καθώς όπως δήλωσε το τελευταίο διάστημα χάθηκαν 70 δισ. ευρώ.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παρουσίασε τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας και εγκρίθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς πριν από το Πάσχα θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή 9 νομοσχέδια ,ενώ έως το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα