Παγκόσμια Ημέρα Φωνής

Περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν, σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Φωνής, με αλυσιδωτές συναυλίες ανά χώρα, που ξεκίνησαν ήδη, από τη Νέα Ζηλανδία, με τελευταίο προορισμό τη Χαβάη.

Η σειρά της Ελλάδας έρχεται στις 7.30 το απόγευμα, όπου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα δώσουν συναυλία η Μικτή Χορωδία του τμήματος μουσικών σπουδών
του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Νίκου Μαλιάρα και η παιδική χορωδία Rosarte, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα.

Ο Νίκος Μαλιάρας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου:

«Είναι μια συναυλία που κυκλοφορεί ανά μια ώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χώρα έχει να παρουσιάσει ένα δικό της κομμάτι κι όπως γυρίζει η γη, κάθε χώρα από τη στιγμή που είναι 19.30 το βράδυ, κάνει μια παρουσίαση μιας ώρας της μουσικής της, με χορωδιακή μουσική. Ξεκινάει περίπου από τη νέα Ζηλανδία. Δηλαδή, ήδη, ξεκίνησε με την ανατολή του ηλίου σε εκείνες τις χώρες. Κι όπως προχωράει η ώρα, ανά μια ώρα, προχωράει και σε μια καινούργια χώρα. Στην Ελλάδα θα φτάσει στις 7.30 το βράδυ και μετά από εμάς θα συνεχίσει και προς τη δύση μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Έχουμε ετοιμάσει με τη χορωδία του τμήματος μουσικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών ένα σύντομο δείγμα ελληνικής χορωδιακής μουσικής. Θα τραγουδήσουμε εμείς και θα τραγουδήσει και μια παιδική χορωδία, η Rosarte, την οποία διευθύνει η Ρόζη Μαστροσάββα και θα τραγουδήσουμε χορωδιακή μουσική Ελλήνων συνθετών, όπως του Καλομοίρη, του Γιάννη Κωνσταντινίδη του Μάνου Χατζιδάκι του Σαββόπουλου και άλλων».
Keywords
Τυχαία Θέματα