Ρήξη εντός και εκτός Βουλής με τη ΧΑ

Στον Άρειο Πάγο μεταβαίνει αυτή την ώρα σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της κίνησής τους αυτής. Εν τω μεταξύ, συζητήσεις και σενάρια αναπτύσσονται απέναντι στο ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που θα προκαλούσε εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας. Θα γίνουν
τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα" λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. "Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί" δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, προσθέτοντας ότι θα ήταν θετική εξέλιξη να φύγει από τη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών να κατέβουν τα δημοκρατικά κόμματα με κοινό υποψήφιο, προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Με εκλογές κάθε μήνα απειλεί τώρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, εν μέσω των διαρροών ότι είναι θέμα χρόνου να μπουν χειροπέδες ακόμα και σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Νέα πρόκληση νωρίτερα στη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Παππά, να συστήνει στο "λεγόμενο", όπως είπε, "συνταγματικό τόξο" να μην αναμειγνύεται στα θέματα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. "Κάτω τα χέρια απ' αυτούς, θα οδηγήσετε τη χώρα στο χάος", υποστήριξε ο κ. Παππάς, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, να του απαντά ότι η Ελληνική Αστυνομία, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται την προστασία της Χρυσής Αυγής.

Την άμεση κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου , την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας αναφορικά με τις έρευνες για την οργάνωση αλλά και τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε ότι θα τους έχει αποστείλει προσχέδιο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ενδεχομένως έως και τη Δευτέρα. Σε μία ώρα ο κ. Αθανασίου θα ενημερώσει τον ΠτΔ.

Επίσης, συνελήφθη στη Ρόδο ο αστυνομικός που απεικονίζεται σε φωτογραφίες - ντοκουμέντα να εκπαιδεύει Χρυσαυγίτες σε μάχες σώμα με σώμα, με ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα, στο χώρο του αρχαίου σταδίου. Για την υπόθεση είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ωστόσο το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων προχώρησε και στη σύλληψή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα