Σεισμός στο Μεξικό

Μετά τον χθεσινό σεισμό των 8,6 Ρίχτερ που έπληξε την Ινδονησία, ακόμα ένας μεγέθους 7,1 ρίχτερ «χτύπησε» σήμερα στην δυτική πλευρά του Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 149 χλμ. δυτικά της La Dolce και είχε εστιακό βάθος 9,9 χλμ.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα, ακόμα μια σεισμική
δόνηση μεγέθους 6,5 ρίχτερ είχε καταγραφεί μακριά από την πρωτεύουσα τις χώρας, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ζημιές.

Το Μεξικό έχει βιώσει τον τελευταίο μόνο μήνα 4 σεισμικές δονήσεις, με την τελευταία να σημειώνεται στις 20 Μαρτίου μεγέθους 7,4 ρίχτερ, προκαλώντας καταστροφές σε αρκετά δημόσια κτίρια.

Ο Πρόεδρος του Μεξικό έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές στην περιοχή και ότι οι υπηρεσίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του μετρό και του αεροδρομίου είναι ανοιχτά.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο ακόμα ένας σεισμός μεγέθους 6,5 ρίχτερ και εστιακού βάθους  20 χλμ. καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα 384 χλμ. νοτιοδυτικά του Μεξικό.

Το κέντρο προειδοποίησης καταστροφών πάντως δεν έχει εκδώσει καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σημειώνεται ότι δύο ακόμα δονήσεις καταγράφηκαν σήμερα στο Όρεγκον μεγέθους 5,9 ρίχτερ και στην Καλιφόρνια μικρότερης εντάσεως.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα