Στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου ο Κοντογιάννης

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, όπου εισέβαλε το πρωί αλλοδαπός μαθητής με σπαθί, τραυματίζοντας τρία άτομα, επισκέφθηκε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, ύστερα από εντολή της υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, προκειμένου να έχει πληρέστερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση για το περιστατικό.

Ο κ. Κοντογιάννης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, καθώς και δύο ψυχολόγους της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και

του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), μετέβη και στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου συνομίλησαν με τον μαθητή.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, αύριο θα επισκεφθούν τη σχολική μονάδα ψυχολόγοι, προκειμένου να παράσχουν ψυχολογική στήριξη στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται οι δράσεις του υπουργείου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης φαινομένων σχολικής βίας. Μεταξύ αυτών είναι η συμμετοχή, στο Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο, το οποίο συντονίζεται από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, και η αποστολή στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας εγκυκλίου για την «αποτύπωση καλών πρακτικών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και της επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών».

Παράλληλα, απεστάλησαν οδηγίες σχετικά με το θέμα της επιβολής της ποινής της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, ως παιδαγωγικού μέτρου για την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς μαθητών. Με την εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές ποινές αποτελούν μέσο διαπαιδαγώγησης των μαθητών και στόχο έχουν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου, αφού πρώτα έχει εξετασθεί το αν η ποινή που επιβάλλεται θα είναι προς το συμφέρον του συγκεκριμένου μαθητή.

Επιπλέον, από το υπουργείο προγραμματίζεται η ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την προστασία τους από κάθε μορφή βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα