Στρατιωτική άσκηση στην Κω

Ανακατάληψη βραχονησίδας η οποία είχε καταληφθεί από εχθρικές δυνάμεις, προέβλεπε το σενάριο της τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ», που έγινε στην ομώνυμη περιοχή της νήσου Κω, και την οποία παρακολούθησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Στην άσκηση συμμετείχαν: η κανονιοφόρος «ΜΑΧΗΤΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ και ΑΠΑΤΣΙ της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς μεταφερόμενες στην ακτή με ταχύπλοα ΜΑΓΚΝΑ. Σκοπός της άσκησης που ολοκληρώθηκε επιτυχώς,
ήταν η συνεκπαίδευση και η αρμονική συνεργασία των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στα πλαίσια της Διακλαδικότητας.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Αποτελείτε ένα από τα εκλεκτότερα κομμάτια του ισχυρού βραχίονα των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες εξασφαλίζουν στη χώρα ακεραιότητα και Εθνική ανεξαρτησία. Μας κάνετε όλους υπερήφανους».

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.
Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κω, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα της 80 ΑΔΤΕ, όπου έγινε επίδειξη των οπλικών συστημάτων που διαθέτει και στη συνέχεια επισκέφθηκε το 282 στρατεύσιμους όλων των Μονάδων του νησιού.

Ο Υπουργός εξήρε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το ετοιμοπόλεμο και τη μεγάλη αποτρεπτική ισχύ που εξασφαλίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και ταυτόχρονα κάλεσε τους Διοικητές των Μονάδων να συνδυάζουν τις διοικητικές ικανότητες και τα προσόντα με πατρική στοργή και φροντίδα προς όλους τους στρατευσίμους.

του Χρήστου Καπούτση
Keywords
Τυχαία Θέματα