Συνεχίζεται το μακελειό

Ο στρατός πήρε σήμερα τον έλεγχο τεσσάρων χωριών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ όπου οι αντικαθεστωτικοί φοβούνται μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση, όμοια με αυτήν στη Χομς, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως έκαναν και για τη Χομς, τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνουν την κάλυψή τους στην Ιντλίμπ, δηλώνοντας ότι εκεί υπάρχουν «συμμορίες τρομοκρατών που τρομοκρατούν τον πληθυσμό, για να προετοιμάσουν τον κόσμο» για μια ενδεχόμενη επίθεση, είπε ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν, ο

πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.

Στις επιχειρήσεις καταστολής σήμερα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις πολίτες, έχασαν τη ζωή τους σε τοποθεσία της επαρχίας Χάμα, κοντά στην Ιντλίμπ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 16 νεκρούς άμαχους συνολικά στη χώρα σήμερα.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χρήζουν επισιτιστικής βοήθειας στη Συρία, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποτιμήσει τις ανάγκες σε αρκετές πόλεις της χώρας, μεταξύ τους η Χομς.

Ωστόσο η εκπρόσωπος του γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) Ελίζαμπετ Μπιρς σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι «ο αριθμός αυτός υπολογίστηκε σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος πριν από την κρίση», υπογραμμίζοντας ότι «ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που θα επωφεληθούν» από τον ΟΗΕ στη Συρία θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που επί τόπου θα αξιολογηθούν.

Ο ΠΟΥ, ο οποίος διαθέτει τρεις διεθνείς συνεργάτες στη Συρία, ετοιμάζεται να αποτιμήσει τις ανάγκες επί τόπου, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα