Τα πρώτα doodles

Σε εξέλιξη στη χώρα μας ο μεγάλος διαγωνισμός Doodle 4 Google στη χώρα μας για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με θέμα «Η Ελλάδα μου».

Ο γενικός διευθυντής της Google Ελλάδος Στέφανος Λουκάκος, είχε μιλήσει στον Αθήνα 9.84 για τον διαγωνισμό που για πρώτη φορά διοργάνωναν

στην Ελλάδα. «Είναι ένας διαγωνισμός, ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από πρώτη Δημοτικού έως και τρίτη Λυκείου. Έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιούν την δημιουργικότητά τους, για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Με θέμα ''Η Ελλάδα μου''. Κάθε σχολείο θα μπορεί να στείλει μέχρι έξι ''Doodles''», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Τι είναι τα ''Doodles''; Ένα «Doodle» δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι ένας τρόπος να αναγράφεται το λογότυπο της Google και πάντα να αναδεικνύει κάτι. Η Google, συνήθως αναδεικνύει επιστήμονες, σημαντικές ημερομηνίες, ποτέ πολιτικά θέματα, ποτέ θέματα τα οποία είναι αρκετά «περίεργα». Κυρίως, αναδεικνύει κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα. Είναι άνθρωποι της τεχνολογίας, του πολιτισμού, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης και πολλοί άλλοι».

Για τις συμμετοχές τους στον διαγωνισμό μίλησαν στον Αίαντα Αρτεμάκη οι μαθητές της 6ης Δημοτικού των Μοντεσσοριανών Σχολείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα