«Το πιο μαζικό γεγονός ο Μαραθώνιος»

Με τα εγκαίνια της ΕΧPO 2012 άνοιξε το τετραήμερο των εκδηλώσεων για τον φετινό 30ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που γίνεται στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Παναγόπουλος, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους τηςέκθεσης.
Ακολούθησε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου,
στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της AIMS –η οποία εδρεύει στην Αθήνα - Πάκο Μποράο, γνωστοποίησε πως από την επόμενη χρονιά, δύο ημέρες πριν από τον αγώνα θα γίνεται στην Αθήνα Γκαλά, στο οποίο θα βραβεύονται οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι της χρονιάς, όπως θα προκύπτουν από ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε για τον αγώνα: «Τρία είναι τα γεγονότα που χαρακτηρίζουν τον φετινό μαραθώνιο. Ότι διεξάγεται για 30ή συνεχή χρονιά, ότι η AIMS γιορτάζει και αυτή τα 30 χρόνια της και ακόμα ότι συμπληρώνονται100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Θα τιμήσουμε αυτές τις τρεις επετείους. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών που θα συμμετάσχουν, φθάνουν τους 26.000δρομείς. Συνιστά το γεγονός αυτό το πιο μαζικό και σημαντικό αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, ιδιαιτέρως σημαντικό από τουριστικής άποψης για την Αθήνα.
Ο συνολικός τζίρος του ΚΜΑ φθάνει τα 30εκ. ευρώ, ο ΦΠΑ που αποδίδεται στο κράτος αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ, όταν η επιχορήγηση που παίρνει ο ΣΕΓΑΣ από την πολιτεία είναι 6 εκ. ευρώ.
Πληροφορίες σχετικά με τον 30ό Κλασικό Μαραθώνιο έδωσε ο διευθυντής της διοργάνωσης Βαγγέλης Παπαποστόλου. «Είναι ουσιαστικά σαν να συμμετάσχει μια ολόκληρη πόλη. Δεν είναι μόνο οι 26.000 δρομείς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φορείς που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση.
Οι προβλέψεις μας ξεπεράστηκαν . Εχουμε 7500 δρομείς για τα 5 χλμ. , 6500 για τα 10 χλμ. έχουμε 9.500 στοΜαραθώνιο, 2500 παιδιά που θα τρέξουν στους Δήμους από όπου θα περάσει ο Μαραθώνιος, αλλά και 1000 παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες που θα τρέξουν στους δικούς μας αγώνες.
Και κάτι ακόμη εμείς κάνουμε στάδιο τους δρόμους της Αττικής και κερκίδες τα πεζοδρόμια. Έχουμε και τέσσερις μπάντες που θα παίζουν με τη μεγαλύτερη στο Δρομέα στο Χίλτον».   
Keywords
Τυχαία Θέματα