Τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ

Τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας , με την Εθνική Ελλάδος να αντιμετωπίζει στις 18:45 (ΑΝΤ1, OTE Sport 3) τη Σουηδία στην «Arena Bonifika» του Κόπερ. Στον ίδιο όμιλο και οι Φινλανδία, Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία, προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες, μεταφέροντας τα αποτελέσματα τους. Εκεί δημιουργούν ένα νέο
όμιλο με τους επικεφαλής του Γ (Πολωνία, Σλοβενία, Ισπανία, Κροατία, Τσεχία, Γεωργία) και οι 4 πρώτοι παίζουν σε νοκ αουτ ματς την πρόκριση στους προημιτελικούς.
Στο γήπεδο (χωρητικότητας 5.000 θεατών) αναμένεται να βρίσκονται περίπου 50 έλληνες που ταξίδεψαν από την πατρίδα αλλά και χώρες του εξωτερικού για να σταθούν στο πλευρό της γαλανόλευκης.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον Δ' Όμιλο περιλαμβάνει επίσης τους αγώνες Τουρκία - Φινλανδία (15:30) και Ρωσία - Ιταλία (22:00).
Ο μεγαλύτερος παίκτης της Εθνικής είναι ο 32χρονος Αντώνης Φώτσης, ακολουθεί ο 31χρονος Σπανούλης και τρεις 30άρηδες (Ζήσης, Σπανούλης, Καϊμακόγλου), μια τετράδα που παίζει μαζί εδώ και 10 χρόνια (είχαν κατακτήσει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Νέων το 2003).

Ο Αντρέα Τρινκέρι διαθέτει ένα ρόστερ με έμπειρους, "παιγμένους" και "ψημένους" παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 12 οι 8 έχουν παίξει σε τελικό Ευρωλίγκας, ενώ υπάρχει και ο Νίκος Ζήσης που έχει στο βιογραφικό του τρία μετάλλια με την Εθνική Ανδρών, πρωτάθλημα Ελλάδας, Ιταλίας και έναν τελικό Eurocup. Οι μοναδικοί "άπειροι" είναι και οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (στα 29 του) και ο βενιαμήν Βασίλης Καββαδάς, αλλά και ο Μάικ Μπράμος, που έπαιξε για πρώτη φορά πέρσι στην Ευρωλίγκα.
Keywords
Τυχαία Θέματα