Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Ηλεία

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στις παραποτάμιες περιοχές του Αλφειού, αφού λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές στην Ηλεία και κυρίως στην Αρκαδία, το ποτάμι φούσκωσε, φτάνοντας στο ύψος των αναχωμάτων, καταστρέφοντας περιουσίες, καλλιέργειες και πνίγοντας ζώα.

Από το απόγευμα της Πέμπτης ο Αλφειός, άρχισε να δείχνει τις προθέσεις του. Η στάθμη του ποταμού, ανέβηκε ανησυχητικά και μέσα στη νύχτα, σε κάποια σημεία πίεσε πολύ τα αναχώματα και σχετικά περιορισμένες ποσότητες νερού, πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Τα ορμητικά

νερά όμως παρέσυραν στο πέρασμά τους και κοπάδια με πρόβατα. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση που Κωνσταντίνου Αυγουστίνου στην Αλφειούσα που από το πρώτο φως της ημέρας ήταν δίπλα στα πρόβατά του, όμως δεν μπορούσε να πλησιάσει για να τα σώσει, λόγω της στάθμης του νερού που ήταν απαγορευτική για κάτι τέτοιο. Τελικά όλα του τα πρόβατα περισσότερα από 70 παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και πνίγηκαν.

Η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας – Κρέστενας της περιοχής που γνώρισε όπως συνήθως περισσότερο την μανία του ποταμού, βρίσκεται σε επιφυλακή για δεύτερο 24ωρο για να αντιμετωπίσει με όποιο τρόπο μπορεί την κατάσταση.

Σύμφωνα με το ilialive.gr μεγάλα είναι τα προβλήματα από τα Άσπρα Σπίτια έως και τις εκβολές του Αλφειού, που πέρα από τα νερά των έντονων βροχοπτώσεων στην Αρκαδία και την ορεινή Ηλεία, δέχεται και αυτά των ποταμών Ερύμανθου και Ενιππέα που «φούσκωσαν» και αυτοί λόγω της κακοκαιρίας. Καλλιέργειες εσπεριδοειδών – κυρίως πορτοκαλιού – αγροτικές εγκαταστάσεις και αγροικίες, στάνες κ.α. που βρίσκονταν μπροστά από το ανάχωμα και προς την κοίτη του ποταμού, καλύφθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα