Υψηλή ζήτηση για Ελληνες γιατρούς στο εξωτερικό

Εργασία

Υψηλή ζήτηση για Ελληνες γιατρούς

Καριέρα στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα σε ευρωπαϊκές χώρες, προσφέρει σε Eλληνες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία Grecruitment, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η Grecruitment, που ειδικεύεται στην υποστήριξη έμπειρων αλλά και νέων υποψηφίων στην εύρεση επαγγελματικών ευκαιριών εκτός συνόρων, λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ

των υποψηφίων και των διεθνών εταιρειών που αναζητούν προσωπικό, προωθώντας τα βιογραφικά όσων θεωρεί κατάλληλους για τις θέσεις που προσφέρονται.

Αυτήν την εβδομάδα έχει 85 ανοιχτές θέσεις για Ελληνες μηχανικούς, γιατρούς, ειδικότητες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Ολλανδία, Βρετανία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο.

Το «Εθνος - Εργασία» παρουσιάζει ορισμένες από τις αγγελίες για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε Νορβηγία, Γερμανία και Ελβετία.

«Βασιζόμενοι στο πελατολόγιό μας, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι πιο περιζήτητες ειδικότητες είναι: Γενική Ιατρική, Χειρουργική (Γενική, Αγγειοχειρουργική), Ψυχιατρική, Παθολογία (Καρδιολογία, Γαστρεντερολογία), Νευρολογία, Αναισθησιολογία, Γυναικολογία και Ακτινολογία.

Η μεγαλύτερη ζήτηση παρατηρείται για ειδικούς ιατρούς, ενώ οι γερμανόφωνες χώρες είναι πιο ανοιχτές σε ιατρούς για απόκτηση ειδικότητας», σύμφωνα με την κ. Ελένη Τακίδου, σύμβουλο επιλογής προσωπικού της Grecruitment.

Οσο για τα πλεονεκτήματα της μετανάστευσης στο εξωτερικό για τους Ελληνες γιατρούς, η κ. Τακίδου επισημαίνει: «Κάθε χώρα έχει τα θετικά της: η Γερμανία έχει πολλά ανοίγματα για ειδικευόμενους ιατρούς, εκτός από αυτές για ειδικούς. Η Ελβετία προσφέρει πολύ ελκυστικά πακέτα αποδοχών, ενώ στη Νορβηγία παρέχονται ευκολίες στην εκμάθηση της γλώσσας».

Πάντως από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, παρατηρείται μεγαλύτερη προσφορά εργασίας από νέους ιατρούς που θέλουν να κάνουν την ειδικότητά τους στο εξωτερικό. Αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, όλο και μεγαλύτερος αριθμός ειδικών ιατρών επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό λόγω καθυστέρησης πληρωμών ή/και μείωσης αποδοχών, δύσκολα ωράρια εργασίας και απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον της χώρας.

«Οι κλινικές του εξωτερικού είναι μεν απαιτητικές στις προσδοκίες τους από τους αλλοδαπούς ιατρούς, ωστόσο παρέχουν καλή ασφαλιστική κάλυψη, αξιόλογο πακέτο αποδοχών, χρηματοδοτούμενη μετεκπαίδευση, δυνατότητες εξέλιξης και μόνιμη και σταθερή απασχόληση», υποστηρίζει η κ. Τακίδου.

Ολες οι θέσεις βρίσκονται συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση www.grecruitment.com.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Η Grecruitment αναζητά αυτήν την περίοδο Ειδικούς Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό για τη στελέχωση κρατικών νοσοκομείων - κλινικών σε όλη τη Νορβηγία.

«Πρέπει να καλυφθούν περίπου 150 θέσεις ειδικών ιατρών και 200 έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού, για τις οποίες παρέχονται ευκολίες στην εξάμηνη εκμάθηση της νορβηγικής γλώσσας, ώστε να λάβουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ούτε Αγγλικά, καθώς η γλωσσική εκπαίδευση θα γίνει από τα Ελληνικά στα Νορβηγικά, εξ αποστάσεως (όσο διαμένουν ακόμη στη χώρα μας).

Αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να βρουν μια καλή θέση στο εξωτερικό, σε μια χώρα με υψηλό βιοτικό επίπεδο», τονίζει η κ. Τακίδου.

Οι γιατροί θα πρέπει να ανήκουν στις εξής ειδικότητες: Ακτινολόγου, Γυναικολόγου, Ψυχιάτρου, Παθολόγου, Ουρολόγου, Ογκολόγου, Παιδιάτρου, Αναισθησιολόγου, Γηριάτρου, Εσωτερικού Παθολόγου, Χειρουργού, Οικογενειακού Ιατρού. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραιτήτως το πτυχίο τους, την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικής εμπειρίας (τουλάχιστον τριετούς), συστατικές επιστολές, καθώς και βεβαίωση γνώσης νορβηγικής γλώσσας επίπεδο Β1.

Οι εξειδικευμένοι Νοσηλευτές/Νοσηλεύτριες, που ζητούνται, θα πρέπει να ανήκουν στους τομείς: Χειρουργείων, Επειγόντων Περιστατικών, Αναισθησιολογίας, Καρκινοπαθών, Παιδιατρικής, Αλλεργιολογίας, Δερματολογίας, Διαβητολογίας, Γαστρεντερολογίας, Γηριατρικής, Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Νευροχειρουργικής, Νεφρολογίας, Ορθοπεδικής, Κατάχρησης Ουσιών, Αποκατάστασης, Ρευματολογίας, Εγκεφαλικών Επεισοδίων, Ουρολογίας, Ωτορινολαρυγγολογίας, Μαίες και Γενικούς Νοσηλευτές.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Νοσηλευτικής, άδεια άσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικής εμπειρίας (τουλάχιστον διετούς), συστατικές επιστολές, καθώς και βεβαίωση γνώσης νορβηγικής γλώσσας επίπεδο Β2.

Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους δεν γνωρίζουν τη νορβηγική γλώσσα, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης πεντάμηνων επιδοτούμενων μαθημάτων εκμάθησης μέσω Internet, πριν από την έναρξη της εργασίας τους.

Οι εργοδότες προσφέρουν, εκτός από ανταγωνιστικές αποδοχές, και πακέτο ένταξης στην εκάστοτε πόλη που βρίσκεται το νοσοκομείο, με υποστήριξη σε αναζήτηση οικίας, νηπιαγωγείου, σχολείου, ψυχαγωγίας κ.λπ.

Ειδικευόμενοι σε Γερμανία και Ελβετία

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Ειδικευόμενος/η Ιατρός στην Παθολογία

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Κλινική σε γραφική πόλη στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγκάρδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η κλινική προσφέρει περιβάλλον εργασίας με σύγχρονες μεθόδους αποθεραπείας στους δραστήριους τομείς της Γενικής Χειρουργικής, Εσωτερικής Παθολογίας, Μαιευτικής, Γυναικολογίας, Αναισθησιολογίας και Ακτινολογίας. Επίσης στους εργαζομένους της προσφέρει χρηματοδοτούμενη μετεκπαίδευση και πακέτα ένταξης στην κοινωνία της πόλης (υποστήριξη σε αναζήτηση οικίας, νηπιαγωγείου, σχολείου, ψυχαγωγίας).

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Ειδικευμένη/ος Ιατρός με ειδικότητα τη Γενική Παθολογία

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Ιατρικό Κέντρο στη Βέρνη

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ: Η/ο υποψήφια/ος ιατρός θα είναι υπεύθυνη/ος για τη φροντίδα των ασθενών της Παθολογίας και για τη διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών τους.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Επιθυμητή η προϋπηρεσία και η γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής γλώσσας. Απαραίτητη η γνώση της γερμανικής γλώσσας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Ιατρικό Κέντρο προσφέρει φροντίδα και θεραπεία στους κατοίκους της περιοχής.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Ειδικευόμενη/ος Ιατρός με ειδικότητα τη Χειρουργική

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Κλινική στη Ζυρίχη της Ελβετίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η κλινική προσφέρει ενδιαφέρον περιβάλλον εργασίας, με σύγχρονες μεθόδους αποθεραπείας στους τομείς της Γενικής Χειρουργικής, Χειρουργικής της Κοιλιακής Χώρας, της Τραυματολογίας της Αγγειολογίας και της Χειρουργικής Θώρακος.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Επιμελητής/ρια Ιατρός, με ειδικότητα την Ψυχιατρική για το Τμήμα Ψυχοσωματικής Θεραπείας και Αποκατάστασης

ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Ιδιωτική Κλινική Αποκατάστασης Καρδιακών, Ψυχοσωματικών Νοσημάτων και Ψυχοθεραπείας στο Σαντκ Γκάλεν της Ελβετίας.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ: Ο/η υποψήφιος/α θα είναι υπεύθυνος για τη θεραπεία των ασθενών και τον συντονισμό των ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών του τμήματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η κλινική αποτελείται από 154 κλίνες. Στη Μονάδα Αποκατάστασης Ψυχοσωματικών Ασθενειών, Κατάθλιψης, Φόβου, Προσαρμογής και Ψυχικής Υπερκόπωσης εφαρμόζονται καινοτόμες θεραπευτικές μέθοδοι όπως π.χ. Μουσική Θεραπεία. Εξάλλου η κλινική προσφέρει πρόγραμμα μετεκπαίδευσης 2 ετών για Ψυχοσωματικά, ενός έτους για Γενική Ιατρική και 6 μηνών για Καρδιολογία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων στο e-mail: [email protected] επισυνάπτοντας το πτυχίο, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, βεβαίωση επαγγελματικών εμπειριών, συστατικές επιστολές και βεβαίωση γλωσσικής επάρκειας.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «HIRE A GREEK»
Οι ομογενείς βρίσκουν δουλειά σε Ελληνες

Η προοπτική εργασίας στο εξωτερικό στριφογυρίζει στη σκέψη των περισσότερων ανέργων της χώρα μας, την τελευταία τριετία. Για να γίνει, όμως, η σκέψη πράξη χρειάζεται ένα συνδετικός κρίκος, για να ενώσει τον υποψήφιο μετανάστη με τον μελλοντικό εργοδότη του. Τον ρόλο αυτό καλείται να παίξει ένα αμερικανικό site, το «Hire a Greek» (Πρόσλαβε έναν Eλληνα).

Με σκοπό να βοηθήσουν του Eλληνες να βρουν δουλειά ή να συμπληρώσουν το εισόδημά τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό ακόμα και εξ αποστάσεως (μέσω Iντερνετ), οι ομογενείς εμπνευστές της εκστρατείας οραματίστηκαν την απορρόφηση Ελλήνων σε εταιρείες του εξωτερικού.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Αμερική, μέσω του ειδησεογραφικού portal GreekReporter και σύντομα βρήκε ανταπόκριση από τους επιχειρηματικούς κύκλους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Αγγελίες από την Αμερική, τον Καναδά, την Κίνα, την Αυστραλία αλλά και την Ευρώπη αναρτώνται καθημερινά στο site, περιμένοντας τα βιογραφικά των Ελλήνων.

Aλλωστε, όπως αναγράφεται και στην αρχική σελίδα του site «υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοαμερικανών, Ελληνοκαναδών, Ελληνοαυστραλών και Ελληνων γενικότερα σε όλο τον κόσμο που είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί να εργαστούν για την εταιρεία τους».

Ορισμένες από τις αγγελίες που είναι σε ισχύ αυτήν την περίοδο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://hireagreek.com/?job_listing#openπαρουσιάζει η «Εργασία» αυτήν την εβδομάδα.

Διοικητική βοηθό αναζητά αμερικανική εταιρεία με έδρα το Τέξας.

Η υποψήφια πρέπει να γνωρίζει καλά από εισαγωγή δεδομένων, να δουλεύει σε περιβάλλον Word και Excel και να διαθέτει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Αποστολή βιογραφικών στο e- mail: [email protected]

Γηροκόμο (κυρία) Ελληνίδα ή αλλοδαπή, ζητείται ως εσωτερική για κυρία με προβλήματα υγείας (πλήρης απασχόληση) στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας.

Η υποψήφια πρέπει να έχει καλή γνώση της ελληνικής ή της γερμανικής γλώσσας και να διαθέτει γνώσεις νοσηλευτικής και εμπειρία στη φροντίδα ηλικιωμένων. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 004939-1404040.

Ακτινοθεραπευτή και consultant in Clinical Onco-logy αναζητά η εταιρεία GlobalMediRec, για λογαριασμό κρατικού νοσοκομείου στη Βόρεια Αγγλία. Ο βασικός ετήσιος μεικτός μισθός κυμαίνεται μεταξύ 74,504 - 100,476 αγγλικών λιρών (αναλόγως προηγούμενης εμπειρίας), ενώ προσφέρεται ετήσιο συμβόλαιο.

Οι ώρες εργασίας εβδομαδιαία φτάνουν τις 37,5, εκτός των εφημεριών. Περαιτέρω πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις στο τηλ. 6934 803930 (Κατερίνα Κοντάλιπου). Αποστολή βιογραφικών στο e-mail:[email protected].

Παιδοκόμο αναζητά ελληνική οικογένεια που ζει στη Γερμανία.

Οι υποψήφιες θα πρέπει να είναι οργανωτικές, με διάθεση να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού και στην ανατροφή των παιδιών, ενώ πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως δίπλωμα οδήγησης. Προσφέρεται μισθός 600 ευρώ και στέγη. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στα e -mail: [email protected] ή [email protected].

Διευθυντή Ταξιδιών από την Ελλάδα με εμπειρία στην ταξιδιωτική αγορά μέσω Διαδικτύου αναζητά σερβική εταιρεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μιλούν ελληνικά και σερβικά και να έχουν τη δυνατότητα παραμονής για ορισμένες ημέρες τον μήνα στο Βελιγράδι. Αποστολή βιογραφικών στο email: [email protected]Αρχιτέκτονας με γνώσεις σχεδιασμού, ευθύνη και δημιουργικότητα αναζητείται προκειμένου να εργαστεί στο Λονδίνο. Αποστολή βιογραφικών στον κ. Αλέξανδρο Θεοχαρόπουλο στο email:[email protected]Σεφ με εμπειρία αναζητείται για εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Ο υποψήφιος που θα θέλει να μεταναστεύσει από την Ελλάδα θα έχει πλήρη απασχόληση σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με υψηλές απολαβές. Αποστολή βιογραφικών στο e [email protected].

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 585 7384121 (MIKE).

Αγγελική Μαρίνου

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις αγγελίες μέσω twitter; Κάντε μας follow στο λογαριασμό μας στο Twitter ΕΔΩ

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.

Keywords
υψηλη, hire a greek, το εθνος, εταιρεία, θεσσαλονικη, λιχτενστάιν, εθνος, προσφορες, βεβαίωση, εκστρατεια, site, greek, ελλαδα, ισχύ, ηλεκτρονική, http, excel, mail, ζητείται, διευκρινίσεις, τηλ, email, νέα, mike, alfavita, facebook, twitter, βιογραφικο, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, μεταναστευση στην αυστραλια, Καλή Χρονιά, 600 δις, αγγελικη, κοινωνια, ελενη, alfavita.gr, alfavita, ιατρικο κεντρο, ζητείται, χωρες, ηλεκτρονική, αγγελιες, αδεια, αυστραλια, γερμανια, γνωση, δανια, δουλεια, εδρα, εργασια, ζυριχη, ιατρικη, ιρλανδια, κινα, λονδινο, μουσικη, ολλανδια, προγραμμα, σουηδια, τηλεφωνο, email, mail, αγορα, αυστρια, αμερικη, βεβαίωση, βελιγραδι, βιογραφικα, βορεια, βρειτε, βρισκεται, γινει, γιατροι, γλωσσα, διευθυνση, δυνατοτητα, διευκρινίσεις, διπλωμα οδηγησης, διπλωμα, ευχαριστο, ευκαιρια, ευρω, εκπαιδευση, εκστρατεια, ελβετια, εβδομαδα, ενημερωση, εταιρεία, ετων, ευθυνη, ευρωπη, υπηρεσιες, ζητουνται, κυρια, λιχτενστάιν, λουξεμβουργο, μισθος, νεα υορκη, νορβηγια, οικογενεια, παθολογια, περιβαλλον, προβληματα, πτυχιο, ρολο, σελιδες, συγκεκριμενα, συντομα, τεξας, τηλ, τμημα, ισχύ, ωρες, http, δουλειες, excel, ελληνικα, γνωσεις, χωρα, ιατρικο, νοσοκομειο, πακετο, πληροφοριες, site, θεσεις, θετικα, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα