Σαββατοκύριακο με χιόνια και καταιγίδες

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρίσκεται και το Σαββατοκύριακο η χώρα, με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και πεδινά της Βόρειας Ελλάδας, που πρόσκαιρα θα επεκταθούν στα κεντρικά.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά που κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί που στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες το Σάββατο

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές

που το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 μέχρι 6 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο

Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια παράκτια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα θα σημειωθούν νεφώσεις και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιονοπτώσεις και την Κυριακή

Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Keywords
Τυχαία Θέματα