Diversity & Inclusion Awards 2023: Lidl Hellas, Eurobank, Πλαίσιο Computers και Teleperformance Greece στην «κορυφή»

Τριακόσια στελέχη από εταιρείες με ενεργή δραστηριότητα στον τομέα της Ποικιλομορφίας και της Ένταξης βρέθηκαν την Τρίτη, 18 Ιουλίου στο «House 124» για την απονομή των βραβείων Diversity & Inclusion Awards 2023. Ο συγκεκριμένος θεσμός, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τη Boussias Events σε συνεργασία με το Diversity Charter, αναδεικνύει τη δέσμευση για στήριξη πρωτοβουλιών, στρατηγικών και δράσεων, με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας στις επιχειρήσεις. Μάλιστα,

το 2023 σημείωσε αριθμό – «ρεκόρ» στις υποψηφιότητές του, επιτυγχάνοντας αύξηση 65% στις κατατεθειμένες προς αξιολόγηση δράσεις.

Την κορυφαία διάκριση «D&I Champion of the Year, απέσπασε η Lidl Hellas. Παράλληλα, στο σύνολο των ενοτήτων και των κατηγοριών τους τα Platinum Awards δόθηκαν στις υποψηφιότητες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Συγκεκριμένα, βραβεία απέσπασαν, η Eurobank για την ενέργεια «Νέες Λειτουργικότητες για τα Άτομα με Αναπηρία» στην κατηγορία «Disabilities / Chronic Diseases», η Πλαίσιο Computers για την ενέργεια «Book your uniqueness at Plaisio Experience» στην κατηγορία «Recruiting & Hiring» και η Teleperformance Greece για την ενέργεια «Καταρρίπτοντας τα εμπόδια» στην κατηγορία «Contact Center» της Ενότητας Best Companies.

Τιμητική διάκριση για την ακτιβιστική της δράση για τον αυτισμό δόθηκε στην Άδα Σταματάτου, Ιδρύτρια ΑΜΚΕ «Race for Autism Gr» καθώς και στους Δήμους Βοΐου, Ελληνικού -Αργυρούπολης, Πειραιά και Ρόδου για την εξωστρέφεια των δράσεών τους για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη.

Μαρία Στρατηγάκη, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Τα έργα αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη στον τομέα του D&I εμπνέοντας την περαιτέρω διεύρυνση στο πεδίο εφαρμογών υιοθέτησης σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών σύμφωνα με τη γνώμη των κριτών, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης, Μαρία Στρατηγάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Προέδρο της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ), και του Σταύρου Μηλιώνη, Ιδρυτή του Diversity Charter Greece, ως συντονιστή της Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν 30 καταξιωμένα στελέχη, εμπειρογνώμονες του κλάδου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Στρατηγάκη, συγχαίροντας τις νικήτριες ομάδες δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά απονέμουμε τα φετινά βραβεία Diversity and Inclusion στις πάνω από 30 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για δράσεις και πολιτικές που προάγουν το κλίμα της έμπρακτης αποδοχής της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικότητας υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι μια ισχυρή δέσμευση στην ισότητα δεν συνιστά μόνο μια ηθική επιταγή, αλλά αποτελεί και ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Επιβραβεύουμε επιχειρήσεις και οργανισμούς που διακρίθηκαν για δράσεις που προάγουν την ισότητα των φύλων, την προάσπιση των δικαιωμάτων των αναπήρων, των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+ και των μεταναστών. Διαφορετικές καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από άλλες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν σχέδια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με άξονα τη συμπεριληπτικότητα».

Σταύρος Μηλιώνης, Ιδρυτής του Diversity Charter Greece

Με τη σειρά του ο Σταύρος Μηλιώνης, Ιδρυτής του Diversity Charter Greece και συντονιστής της Επιτροπής δήλωσε:

«Φέτος, τη 2η χρονιά που διοργανώνονται στην Ελλάδα τα Diversity & Inclusion Awards από την Boussias Events, σε συνεργασία με το Diversity Charter Greece, με στόχο να αναδείξουν τη δέσμευση των επιχειρήσεων και οργανισμών για στήριξη πρωτοβουλιών, στρατηγικών δράσεων και πρακτικών αποδοχής της διαφορετικότητας και έμπρακτης εφαρμογής της ισότητας, λάβαμε τη στρατηγική απόφαση να ενταχθεί για πρώτη φορά και η κατηγορία των Δήμων, αναφορικά με τις δράσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν για την ανάδειξη του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την υγιή ένταξη ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο.

Δώσαμε μία ειδική έμφαση, στο θέμα της εξωστρέφειας των δράσεων, ως κρίσιμο παράγοντα και κίνητρο ευαισθητοποίησης και στη συνέχεια κινητοποίησης όλων μαζί και καθενός ξεχωριστά και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε στη απονομή τιμητικών βραβείων στους Δήμους που υπέβαλαν πρόταση διεκδίκησης βραβείου στα 2nd European Capitals of Inclusion and Diversity Award, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις σημαντικές πρωτοβουλίες ευρωπαϊκών πόλεων στον άξονα της Διαφορετικότητας και Ένταξης. Στόχος μας, μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, είναι να επιβραβεύσουμε ειδικά την εξωστρέφεια που οι ελληνικοί Δήμοι επέδειξαν στην προστασία του ευαίσθητου τομέα της κοινωνικής ζωής. Όλοι μαζί μπορούμε και θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο».

Σίσσυ Τζελεπίδου, Παραγωγός των Βραβείων

Τέλος, από τη Boussias Events, η Παραγωγός των Βραβείων, Σίσσυ Τζελεπίδου, ανέφερε: «Στη φετινή διοργάνωση έγινε ακόμα πιο φανερό ότι η ποικιλομορφία δεν είναι απλώς άλλη μια μόδα που θα περάσει, ούτε μια επιβεβλημένη από τον νόμο αναγκαιότητα, ένα “nice to have” trend. Έγινε φανερό από τις συμμετοχές ότι μέσω της διαφορετικότητας, μπορούν να απελευθερωθούν η πραγματική δύναμη της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας. Και αυτό από μόνο του είναι μια αναγνώριση ότι ο καθένας από εμάς έχει κάτι πολύτιμο να συνεισφέρει και ότι οι διαφορές μας πρέπει να γιορτάζονται, όχι να «διορθώνονται» ή να φιμώνονται. Οι πρωτοβουλίες που διαγωνίστηκαν έδειξαν πως η Ένταξη, το Inclusion συμβαδίζει με την πολυμορφία. Είναι η πράξη της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος όπου όλοι αισθάνονται πολύτιμοι, σεβαστοί και εξουσιοδοτημένοι να συμμετέχουν στην κοινή πορεία ακριβώς όπως είναι ο εαυτός τους. Ας εμπνευστούμε από τα επιτεύγματα όλων των αξιόλογων ομάδων που εκπροσωπούνται σήμερα εδώ, ας διαδώσουμε παρακαλώ τη δέσμευση των Diversity & Inclusion Awards, αυτού του θεσμού που σκοπό έχει να συνδημιουργήσει ένα μέλλον όπου η ποικιλομορφία θα γιορτάζεται κάθε χρόνο και η ένταξη θα είναι ο κανόνας».

Η διαρκής εστίαση της Lidl Ελλάς στη δημιουργία ενός όλο και περισσότερο συμπεριληπτικού περιβάλλοντος εργασίας, την ανέδειξε «D&I Champion of the Year» στη φετινή διοργάνωση των Diversity & Inclusion Awards.

Νικολέττα Κολομπούρδα, CHRO & Μember of the Board, Lidl Ελλάς

LIDL ΕΛΛΑΣ
«D&I Champion of the Year»
«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα που έχει στο DNA της τη συμπερίληψη»
«Η βράβευσή μας στον καινοτόμο θεσμό των Diversity & Inclusion Awards ως “D&I Champion of the Year” είναι η απόδειξη όσων προσφέρουμε στους πάνω από 6.700 ανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα που έχει στο DNA της τη συμπερίληψη, με διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και γενεές (Baby Boomers, Generation X, Millennials και Generation Z), ενώ το 67% των ανθρώπων μας είναι γονείς, για περισσότερα από 8.000 παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Γι΄ αυτό, στη Lidl Ελλάς δεν σταματάμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός όλο και περισσότερο συμπεριληπτικού περιβάλλοντος εργασίας, χωρίς διακρίσεις, όπου κάθε ένας και κάθε μία μπορεί καθημερινά να είναι ο εαυτός του. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε δεσμευτεί, μέσω της υπογραφής των Αρχών των Ηνωμένων Εθνών περί Ενδυνάμωσης των Γυναικών (WEPs), της Χάρτας της Διαφορετικότητας και της πιστοποίησης ισότητας Share. Σχεδιάζουμε συνεχώς δράσεις έμφυλης ισότητας και στήριξης της γονεϊκότητας, ανεξαρτήτως φύλου, εξασφαλίζοντας πάνω από όλα ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον».

Ισότητα, συμπερίληψη, σεβασμός στη διαφορετικότητα. Την προσήλωση στην εξασφάλιση των συγκεκριμένων αξίων, επιβεβαιώνουν οι Platinum νικητές των βραβείων, τόσο όσον αφορά τους πελάτες τους, όσο και τους εργαζομένους τους.

Ελίνα Νικάκη, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Τομέα Specialized Segments & Customer Excellence Retail Banking, Eurobank

EUROBANK
Platinum Winner
«Αναπτύσσουμε εξειδικευμένη “πολιτική προσβασιμότητας”»
«Στη Eurobank αναγνωρίζουμε τη σημασία και αναπτύσσουμε εξειδικευμένη “πολιτική προσβασιμότητας” εντάσσοντάς την στη συνολική πολιτική εξυπηρέτησης των πελατών μας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε λύσεις που προσθέτουν αξία και προσφέρουν ίσες ευκαιρίες, ανεξαρτήτως αιτίας ή διάρκειας αναπηρίας με στόχο να παρέχουμε πολλαπλές επιλογές εξυπηρέτησης από όποιο κανάλι οι πελάτες ΑμεΑ επιθυμούν να εξυπηρετηθούν. Εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό μας ενισχύοντας την έννοια της ενσυναίσθησης, ώστε να είναι σε θέση να κατανοεί τα προβλήματα ατόμων με αναπηρία. Στόχος είναι το σύνολο του προσωπικού μας να ανταποκρίνεται επιτυχώς στα υψηλά πρότυπα που η Eurobank θέτει στην εξυπηρέτηση των πελατών. Εργαζόμαστε συνεχώς για να εντάσσουμε νέες λειτουργικότητες για την ισότιμη και αυτόνομη εξυπηρέτηση των πελατών με αναπηρία! Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας σύγχρονης καλύτερης τραπεζικής εμπειρίας και ακούγοντας τα προβλήματα των ίδιων των πελατών μας σχεδιάζουμε λύσεις που προσφέρον, ενημέρωση, προσβασιμότητα και αυτονομία».

Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, Chief Human Resources Officer, Teleperformance Greece

TELEPERFORMANCE GREECE
Platinum Winner
«Αγκαλιάζουμε την ποικιλομορφία σε κάθε μας ενέργεια και πρωτοβουλία»
«Δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι γι’ αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική διάκριση της εταιρείας μας. Πρόκειται για ακόμα μια αναγνώριση των συνεχών προσπάθειών μας να χτίσουμε και να διατηρήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου θα κυριαρχούν αξίες όπως η ισότητα, η διαφορετικότητα, η συμπερίληψη, ο σεβασμός. Η ποικιλομορφία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας και έτσι την αγκαλιάζουμε σε κάθε μας ενέργεια και πρωτοβουλία. Είμαστε μια πολύχρωμη ομάδα που ξεπερνά τα 12.000 άτομα – άνθρωποι διαφορετικών χαρακτηριστικών, εμπειριών και κουλτούρας, που μοιράζονται ωστόσο το ίδιο πάθος γι’ αυτό που κάνουν. Η διαφορετικότητά τους αποτελεί μοναδικότητα για εμάς, γι’ αυτό και μας ενδιαφέρει να τους δίνουμε ευκαιρίες και να τους βλέπουμε να προοδεύουν καθημερινά. Με σταθερή δέσμευση απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία, θα συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση να προωθούμε την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο δίκαιο και ανθρώπινο».

Ελένη Ανδρουτσοπούλου, HR Business Partner & DE&I Market Lead, L’Oréal Hellas

L’ORÉAL HELLAS
Gold Winner
«Ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας είναι κλειδί για την επιτυχία»
«Στη L’Oréal αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη διάκρισή μας στα βραβεία Diversity & Inclusion της εταιρείας Boussias Events. Η ποικιλομορφία, η ισότητα και η συμπερίληψη δεν είναι απλά λέξεις για εμάς, αλλά βαθιές αξίες της εταιρείας μας. Πιστεύουμε με πάθος ότι μία ποικιλόμορφη και συμπεριληπτική ομάδα προωθεί τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ενσυναίσθηση, διευκολύνοντάς μας να προσφέρουμε στους καταναλωτές και στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στη συνεχή υπεράσπιση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης. Μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε, να υπερβούμε εμπόδια και να αποτελέσουμε παράδειγμα για όλους. Πιστεύουμε ότι ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας είναι κλειδί για την επιτυχία. Αυτό το βραβείο θα μας εμπνεύσει να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο σε μία κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Άρτεμις Καπουράλου, Chief Talent Officer, Publicis Groupe Greece

PUBLICIS GROUPE GREECE
Silver Winner
«Με το UNIverse στοχεύουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου»
«Είμαστε ευτυχείς και πολύ υπερήφαν@ που διακριθήκαμε σε έναν τόσο σπουδαίο θεσμό με ένα project τόσο σημαντικό για εμάς. Στο Publicis Groupe Greece η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός είναι αξίες που μας χαρακτηρίζουν και αποτελούν το DNA της κουλτούρας μας. Έτσι κάπως γεννήθηκε και το UNIverse, με σκοπό να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, για τους ανθρώπους μας και τα στελέχη της αγοράς γενικότερα. Στόχος μας είναι να επηρεάσουμε θετικά τον κλάδο μας, την τοπική κοινωνία και τους εργοδότες της ελληνικής αγοράς. Ως σημαντικού μεγέθους, εμβέλειας και φήμης εργοδότης, θεωρούμε ότι οφείλουμε να είμαστε δραστήρι@, υπέρμαχ@ και γιατί όχι πρωτοπόρ@ σε θέματα συμπερίληψης, διαφορετικότητας και ισότητας, συμβάλλοντας έτσι σε ένα πιο σύγχρονο, ανθρώπινο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα