Mother and Baby Awards 2022: Επιβραβεύοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για τη μητέρα και το μωρό

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο Atraktos, η τελετή απονομής των Mother & Baby Awards 2022, τα οποία διοργανώνει η Boussias. Για 3η συνεχή χρονιά, επιβραβεύτηκαν η ποιότητα και η καινοτομία, τόσο σε επίπεδο προϊόντων, όσο και υπηρεσιών, στις επιχειρήσεις του mother & baby care industry.

Το «παρών» έδωσαν περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη

επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες, καθώς και εκπρόσωποι του Τύπου, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο παιχνίδι, τη διατροφή, τη μετακίνηση, τον εξοπλισμό δωματίου, τη φροντίδα, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη φύλαξη και το ρουχισμό του μωρού και τη φροντίδα της νέας μητέρας. Συνολικά, διακρίθηκαν 34 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πληθώρα σημαντικών διακρίσεων
Συγκεκριμένα, βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 4moms Greece, Alecto Baby, A-Play, AS Company, Baby Brezza, Bebe Jou Hellas, Bibs Greece, Boutique Bebe Plus, Businessmum.gr, Casababy, Chicco, Concord, Embryoclinic, Greco Strom, Humana Greece, Inglesina, Institute Of Life-Iaso, Isoplus AE-Mustela, Isoplus AE-Solgar Greece, Kidscom, Mam Hellas, Motorola, Nulicious, Pharmasept, Quax Baby, Septona, The Baby City, Virtus Pharma, Γερολυμάτος International, Ιάκωβος Σούσης-Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Ιασώ ΑΕ, Κώστας Α. Παπαέλληνας, Παιδί και Ανάπτυξη και Φατσούλες-Βρεφικά πολυκαταστήματα. Οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum βραβείο ήταν οι: A-Play, Ιασώ ΑΕ και The Baby City.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή
των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου:

Η Isoplus αναδείχθηκε «Company of the Year» καιΗ Mustela-Isoplus AE αναδείχθηκε «Brand of the Υear».

«Εργονομία, χρηστικότητα και premium χαρακτήρας»
Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς βρεφικών προϊόντων αποτιμήθηκε σε 214,13 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2021 και αναμένεται να επεκταθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,7% από το 2022 έως το 2030. Ένας από τους κύριους παράγοντες που καθοδηγούν την επέκταση της αγοράς είναι οι προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οποίες μετατοπίζονται προς βρεφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, βασισμένα στην εργονομία, τη χρηστικότητα και τον premium χαρακτήρα».

«Γιορτή για την οικογένεια, τη δημιουργία και την αγάπη»
Ακολούθως, η Βικτώρια Βιβιλάκη, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, RM PgCert MMedSc PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας, άφησε το δικό της στίγμα στη βραδιά, αναφέροντας: «Ο θεσμός των Mother & Baby Awards αποτελεί μια γιορτή για την οικογένεια, τη δημιουργία και την αγάπη. Αποτελεί όραμα για εμάς η διασφάλιση των συνθηκών για υγιείς οικογένειες και η προαγωγή της εξατομικευμένης φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μητέρας και του παιδιού της. Στόχος της κριτικής επιτροπής είναι να προβληθούν οι εταιρείες και να επιβραβευθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για τη μητέρα και το παιδί».

Τιμητικές διακρίσεις με γνώμονα το κοινωνικό έργο
Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών βραβείων. Ειδικότερα, η Λέλα Βαβουράκη, Πρόεδρος «Ηλιτόμηνον», παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στα δικαιώματα των πρόωρων νεογνών, δηλώνοντας: «Σε ολόκληρο τον κόσμο, περίπου ένα στα 10 παιδιά γεννιέται πρόωρα, 15 εκατ. παιδιά κάθε χρόνο. Στην Ευρώπη, τα πρόωρα μωρά αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών. Η πρόωρη γέννηση είναι η πρώτη αιτία θνησιμότητας και νοσηρότητας των παιδιών μέχρι πέντε ετών, τόσο στις αναπτυγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παρ’ όλα αυτά, η πρόωρη γέννηση και οι συνέπειές της είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό της χώρας μας. Το “Ηλιτόμηνον” είναι αφοσιωμένο στη συνεχή βελτίωση της φροντίδας των μωρών που γεννιούνται πολύ νωρίς και πολύ μικρά, προστατεύοντας το δικαίωμά τους στο καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή».

Τιμητικό βραβείο απέσπασε και ο Δρ. Αυξέντιος Καλαγκός, Ιδρυτής της «Καρδιές για Όλους», για το ανθρωπιστικό του έργο. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «οι συγγενείς καρδιοπάθειες, αποτελούν παγκοσμίως τις συχνότερες συγγενείς διαμαρτίες κατά την εμβρυογένεση. Στην Ελλάδα, η εκτιμώμενη επίπτωση είναι μία συγγενής καρδιοπάθεια ανά 100 γεννήσεις του γενικού πληθυσμού. Ετησίως, στην Ελλάδα, έχουμε περίπου 800 νέες περιπτώσεις συγγενούς καρδιοπάθειας. Η έλευσή μου, το 2013, στην Ελλάδα, έφερε και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Καρδιές για Όλους», παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού ιδρύματος Kalangos Foundation. Με τις άοκνες προσπάθειες πολλών εθελοντών, χορηγών και την εθελοντική εργασία της ομάδας μου, έχουν τύχει της δωρεάν χειρουργικής θεραπείας περισσότερα από 200 άπορα παιδιά πάσχοντα από συγγενή καρδιοπάθεια».

«Ο θεσμός, κινητήριος δύναμη για την εξέλιξη του κλάδου»
Χορηγός των Mother & Baby Awards 2022 ήταν η Mustela.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Θάνος Τσαβαλιάς, Εμπορικός Διευθυντής της Isoplus, δήλωσε: «Η Mustela στηρίζει έμπρακτα, από την πρώτη στιγμή, τα Mother & Baby Awards, τα οποία φέτος διεξήχθησαν για 3η συνεχομένη χρονιά. Θεωρούμε ότι ένας τέτοιος θεσμός αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη διαρκή εξέλιξη του κλάδου και συμβάλει στην προσφορά συνεχώς βελτιωμένων προϊόντων και υπηρεσιών με ακόμα πιο υψηλές προδιαγραφές».

Τον άνθρωπο στο επίκεντρο της προσοχής και στρατηγικής τους θέτουν οι μεγάλοι νικητές των of the Year βραβείων των Mother & Baby Awards 2022. Δεσμεύονται δε να συνεχίσουν να εργάζονται και στο μέλλον προς όφελος τόσο των μητέρων, όσο και των βρεφών.

Γεώργιος Ν. Κωτσιόπουλος, Ιδρυτής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Isoplus

Company of the Year
ISOPLUS
«Καλύτερη ποιότητα ζωής σε κάθε ηλικία»
«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη διάκριση της Isoplus ως “Company of the Year”,
για δεύτερη συνεχομένη χρονιά, στα Mother & Baby Awards 2022. Η σημαντική
αυτή διάκριση είναι ιδιαίτερα τιμητική για εμάς, αφού επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά,
τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εταιρείας σε έναν συνεχώς ανταγωνιστικό και εξελισσόμενο κλάδο, όπως είναι τα προϊόντα βρεφικής και παιδικής φροντίδας. Επιπλέον, είναι μια επιβράβευση όλων των προσπαθειών μας, εδώ και 36 χρόνια, να προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε ανθρώπου και κάθε ηλικίας. Παράλληλα, εντείνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε σταθερά, δυναμικά και με στοχοπροσήλωση, την επιτυχημένη πορεία μας και στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την εμπιστοσύνη».

Ηρώ Κουμάκη, Γενική Διευθύντρια, Isoplus

Brand of the Year
MUSTELA
«Στο κέντρο της φιλοσοφίας μας ο άνθρωπος»
«Η διάκρισή μας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, καθώς αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των γονιών στη Mustela.

Με γνώμονα την εξειδίκευση, την τεχνογνωσία και την κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, για πάνω από 70 χρόνια, η Mustela βρίσκεται δίπλα στους γονείς και έχει αφιερωθεί στη φροντίδα του δέρματος των μωρών, των παιδιών, αλλά και της μέλλουσας και νέας μαμάς. Όλες αυτές οι αξίες και το όραμα της μάρκας, επιβραβεύτηκαν με τη διάκρισή της ως “Brand of the Year”, αλλά και με όλες τις υπόλοιπες διακρίσεις της σε σημαντικές κατηγορίες του θεσμού. Ως Isoplus, έχοντας πάντα στο κέντρο της φιλοσοφίας μας τον άνθρωπο, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να καλύπτουμε κάθε ανάγκη του δέρματος του μωρού, του παιδιού και της μαμάς, προσφέροντάς τους την καλύτερη φροντίδα που αξίζουν από την πρώτη ημέρα».

Silver Διακρίσεις

Mαριάννα Παπαδάκη, Senior Brand Manager OTC Division, Gerolymatos International

«Συμβάλλουμε στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού των παιδιών»
«Η Γερολυμάτος International, βαδίζοντας προς τα 100 χρόνια λειτουργίας της και έχοντας εξέχουσα εμπειρία και καταξίωση στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς, αντιπροσωπεύει,
τα τελευταία χρόνια, τη μάρκα Hipp στην ελληνική αγορά. Η Hipp αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και μακροβιότερους παραγωγούς βρεφικών και παιδικών βιολογικών προϊόντων στον κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά όλη την οργάνωση της Boussias και ιδιαίτερα την κριτική επιτροπή για την ψήφο της στο γάλα Hipp Junior Combiotic. Αποκλειστικά σχεδιασμένο από ειδικούς στη διατροφή, ήρθε στην ελληνική αγορά το 2022 για να καλύψει τις απαιτητικές διατροφικές ανάγκες των παιδιών νηπιακής ηλικίας ( 1-3 ετών), καθώς μεριμνά για την επαρκή πρόσληψη βιταμίνης D ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τον σχηματισμό γερών οστών των παιδιών».

Βασιλική Μουρκάκου, Business Unit Director, Pharmasept

«Ευγνώμων για την εμπιστοσύνη του κοινού»
«Η βράβευση του Heliodor Baby Sun Cream αποτελεί σημαντική νίκη για εμάς, καθώς η σειρά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά φέτος. Το Heliodor είναι το πρώτο αντηλιακό στην ελληνική αγορά που χρησιμοποιεί μόνο ένα 100% φυσικό φίλτρο -μια σπουδαία καινοτομία που ξεχώρισε τη σειρά αμέσως. Το packaging της σειράς έχει, επίσης, βραβευτεί, καθώς, πέρα από βιοδιασπώμενη σύνθεση, διαθέτει και eco-friendly συσκευασία από ζαχαροκάλαμο με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις θάλασσες.

Η Baby Care Extra Calm Cream έχει δημιουργηθεί με απόλυτο σεβασμό στην ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα και νιώθω εξαιρετικά ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που δείχνει το κοινό στο προϊόν μας, καθώς τόσο το ίδιο, όσο και όλη η σειρά Baby Care της Pharmasept, αποτελεί πρώτη επιλογή στην αγορά του φαρμακείου για την υγιεινή και περιποίηση του βρέφους από την πρώτη κιόλας ημέρα».

Ευχαριστίες και υποστήριξη
Ο θεσμός των Mother & Baby Awards ευχαριστεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τις εξέχουσες καθηγήτριες οι οποίες παραβρέθηκαν και στήριξαν
την τελετή απονομής, όπως: τις Ευσταθία Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Κλειώ Σγουροπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Γραμματή Πάντζιου, Καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Αικατερίνη Λυκερίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τμήματος Μαιευτικής.

Στο site www.babyawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.

Πίνακας Νικητών

Keywords
mother, baby, μητερα, μωρο, υπηρεσιες, baby, mother, bebe, hellas, boutique, chicco, humana, motorola, city, project, ηπα, phd, αθηνα, γνώμονα, προσφορες, ελλαδα, junior, business, sun, extra, site, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2013, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, εσπα 2021, χωρες, διατροφη, δωρεαν, εργασια, ηπα, ιασω, μωρα, φωτογραφιες, αγαπη, αγορα, αικατερινη, βαθμολογια, βραδια, βρισκεται, γαλα, γνώμονα, γονεις, δυναμη, δειτε, δειχνει, εθελοντικη εργασια, ευκαιρια, εξελιξη, ετων, ευρωπη, ευσταθια, ζωης, ιδιο, η τελετη, μαμας, μεριμνα, μηνες, μειωση, μπορειτε, νικη, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οικογενεια, οραμα, οφελος, παιδι, παιδια, ποιοτητα, ρολο, σειρα, στιγμα, τιμη, τμημα, υγιεις, φυσικα, φυσικο, φορα, bebe, boutique, sun, business, chicco, city, δικαιωμα, δικαιωματα, extra, γιορτη, hellas, humana, ιακωβος, ιδιαιτερα, project, junior, κωστας, life, μια φορα, motorola, παιχνιδι, phd, play, site, θαλασσες, θανος, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα