Nespresso: Στόχος της το net zero έως το 2035

Τους στόχους της για τη βιωσιμότητα παρουσίασε η Nespresso στο πλαίσιο εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, στο Ελληνικό. Εκεί, ο CEO της Nespresso Hellas, Αντώνης Αυγερόπουλος, περιέγραψε, μεταξύ άλλων, το

πώς η εταιρεία θα επιτύχει το net zero έως το 2035 σε παγκόσμιο επίπεδο και τις συνολικές δράσεις κυκλικής οικονομίας της στην Ελλάδα.

Επίσης, σημειώθηκε ότι, την τελευταία δεκαετία, η Nespresso έχει δημιουργήσει το δικό της σύστημα ανακύκλωσης καψουλών αλουμινίου στην Ελλάδα, όπου καφές και αλουμίνιο διαχωρίζονται με τον πρώτο να γίνεται βελτιωτικό εδάφους και το δεύτερο να ανακυκλώνεται για δημιουργία νέων αντικειμένων, φτάνοντας, το 2023, να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης σε 32%, μέσω της επικοινωνιακής της στρατηγικής και υπηρεσιών όπως το recycling from home.

Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2023, εγκαινίασε το πρόγραμμα «A zero waste journey» με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, στις boutiques Κολωνακίου και Γλυφάδας, πέρα από τις χρησιμοποιημένες κάψουλες των πελατών, όλα τα υλικά -χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί- συλλέγονται και οδηγούνται προς ανακύκλωση, τα υπολείμματα τροφής προς κομποστοποίηση και τα μη ανακυκλώσιμα υλικά προς ενεργειακή αξιοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα