Ελληνικά τα πρώτα δύο φαρμακεία με πιστοποίηση «Pharmacists for the Future»

Ελληνικά είναι τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως τα οποία απέκτησαν την πιστοποίηση «Pharmacists for the Future» από τον παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης Bureau Veritas, έκανε γνωστό πρόσφατα η L’Oréal Dermatological Beauty.

Πρόκειται για τα φαρμακεία των Κωνσταντίνου Κακονίκου στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Αττικής και Βαρβάρας Γρατζάκη-Λεμονιά στην περιοχή Σερρών. Σύμφωνα

με την Bureau Veritas, τα κριτήρια αφορούν, μεταξύ άλλων, στον τρόπο με τον οποίο αγοράζονται τα φάρμακα και όλα τα είδη που διατίθενται στο φαρμακείο, στην ευαισθητοποίηση των πελατών σχετικά με την κατανάλωση φαρμάκων και στην πρόληψη, στη διαμόρφωση του χώρου, στη μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας, στη μείωση των απορριμμάτων κ.ά.

«Οι φαρμακοποιοί που βρίσκονται στον πυρήνα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα γνωρίζουν τι σημαίνει βιωσιμότητα και τώρα θέτουν οι ίδιοι τη δέσμευσή τους για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού και τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού τους αντίκτυπου», σημείωσε ο Δημήτρης Λεκκάκος, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης LDB.

Keywords
Τυχαία Θέματα