Η Microsoft εισάγει το gen AI στα retail media

Η Microsoft δημιούργησε το Retail Media Creative Studio, το οποίο υποστηρίζεται από τεχνολογία generative AI (GAI) με σκοπό να δημιουργήσει, σε χρόνο δευτερολέπτων, δημιουργικά banner ads βασισμένα

στο web-based link ή URL ενός προϊόντος.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα της Microsoft φιλοδοξεί να βοηθήσει τους marketers να δημιουργήσουν custom περιεχόμενο και να συνδέσει τους retailers και τους διαφημιζόμενους με το καταναλωτικό κοινό σε πολλαπλά σημεία και πλατφόρμες στο διαδίκτυο. Στην πλατφόρμα, οι marketers θα μπορούν μετατρέψουν μια φωτογραφία προϊόντος σε μια lifestyle εικόνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να συνδεθούν, έχοντας τη δυνατότητα να την τοποθετήσουν στον χώρο της επιλογής τους.

Η εισαγωγή στο εργαλείο συγκεκριμένων λέξεων και εκφράσεων μπορεί να δημιουργήσει επιλογές τίτλων. Οι εικόνες και οι τίτλοι μπορούν να τροποποιηθούν, το editing πραγματοποιείται αφαιρώντας το ανεπιθύμητο φόντο ή λέξη με ένα κλικ, ενώ ένα κεντρικό dashboard θα βοηθά τους marketers να ελέγχουν τη διαφήμιση. Το GAI αναμένεται να γίνει το εργαλείο το οποίο θα δημιουργεί περισσότερο εξατομικευμένη εμπειρία για retailers και καταναλωτές, αν και η εταιρεία δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να το επιτύχει.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα