Κατάθεση του CEO του TikTok στο Κογκρέσο

Αντιμέτωπος με το Κογκρέσο των ΗΠΑ βρέθηκε ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew. Ο επικεφαλής του TikTok δέχτηκε πιεστικές ερωτήσεις από Αμερικανούς πολιτικούς σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των δεδομένων, την προστασία των παιδιών και τη διαχείριση του περιεχομένου. Από τη διαδικασία προέκυψαν κάποια βασικά σημεία τα οποία αφορούν και τη διαφημιστική αγορά.

Από την πλευρά του, ο Chew τόνισε ότι η εταιρεία

δουλεύει πάνω στην προστασία των δεδομένων χρηστών των ΗΠΑ και τον μετριασμό των ανησυχιών σχετικά με την κινεζική επιτήρηση. Τα μέλη της Επιτροπής εστίασαν στη σχέση του TikTok με τη μητρική εταιρεία ByteDance και την κινεζική κυβέρνηση – και τις πιθανές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.

Ο Chew επανέλαβε ότι η TikTok είναι μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα στο Λος Άντζελες και τη Σιγκαπούρη, σε αντίθεση με την «αδελφή» της εταιρεία Douyin στην Κίνα, αν και μοιράζονται κάποια κοινή τεχνολογική υποδομή. Άλλο ένα βασικό θέμα της ακρόασης ήταν η ασφάλεια και η υγεία των χρηστών – ιδιαίτερα των νεαρών.

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα, δεδομένου ότι περίπου το 75% των Αμερικανών εφήβων χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Ο Chew επιβεβαίωσε επανειλημμένα ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι κορυφαία προτεραιότητα για την πλατφόρμα και είπε ότι η εφαρμογή έχει θέσει κανόνες για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών, του αυτοτραυματισμού και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών.

(Πηγή: Τhe Drum)

Keywords
Τυχαία Θέματα