Κυκλοφόρησε το «Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ 2023»

Διαθέσιμη είναι πλέον η ειδική έκδοση του Σελφ Σέρβις «Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ 2023». Το «Πανόραμα» αποτελεί τη μοναδική ελληνική ετήσια έκδοση που από το 1997 δημοσιεύει πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για τα οικονομικά των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, πλαισιωμένα με εμπεριστατωμένες αναλύσεις και άρθρα για τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές του.

Επιπλέον, περιλαμβάνει λεπτομερή χάρτη με την καταγραφή των καταστημάτων του δικτύου κάθε αλυσίδας. Η προηγούμενη δεκαετία ήταν γεμάτη από οικονομικές χρήσεις σε περιβάλλον κρίσεων –χρήσεις υπό

συνθήκες δημοσιονομικής προσαρμογής, capital controls και πανδημίας. Από το 2021 και εντονότερα το 2022, οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Πλέον, το αποτύπωμα των ανατιμήσεων απεικονίζεται και στις λογιστικές καταστάσεις των επιχειρήσεων του κλάδου για το 2022, των οποίων τα περισσότερα οικονομικά μεγέθη και οι σχετικοί δείκτες εμφανίζουν, ακόμα μια χρονιά, θετική εξέλιξη.

Οι θετικές εξελίξεις που αποτυπώνονται στις σελίδες του «Πανοράματος των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ», όπως η αύξηση των πωλήσεων και της ρευστότητας, δημιουργούν αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου. Από την άλλη πλευρά, όμως, η μείωση της κερδοφορίας και η αύξηση του κόστους λειτουργίας προκαλούν προβληματισμό για τις προοπτικές. Σε κάθε περίπτωση, η συνολική εικόνα του κλάδου είναι δηλωτική της υγιούς ανάπτυξής του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν την έκδοση και το usb που περιέχει σε επεξεργάσιμη μορφή όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα, στο https://selfservice.gr/panorama/.

Keywords
Τυχαία Θέματα