Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρωτοστατούν στις επιδόσεις ESG

Πρωτοστατούν στις επιδόσεις τους σε ζητήματα ESG οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ωστόσο η δράση τους σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, υστερεί σε σχέση με τους τραπεζικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ιδιαίτερα στην ατζέντα της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης (D&I), αναφέρει η νέα έκδοση της έρευνας της

EY, «Sustainable Finance Index». Ειδικότερα, στις επιδόσεις ESG, οι ευρωπαϊκές τράπεζες πέτυχαν συνολική βαθμολογία 7,4 με άριστα το 10, καταγράφοντας οριακή βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (7,3).

Παράλληλα, οι επιδόσεις τους βαθμολογούνται υψηλότερα από τις επιδόσεις των τραπεζών στη Βόρεια Αμερική (7,2) και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (6,3). Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος σημείωσε, επίσης, υψηλότερες επιδόσεις στη συνολική δραστηριότητα ESG, σε σύγκριση με τους κλάδους της ασφάλισης (7,3) και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (7,0) στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Δείκτη της EY, οι περισσότερες δράσεις ESG των ευρωπαϊκών τραπεζών, εστιάζονται, κυρίως, στους τομείς: 1. Περιβάλλον: «Διαχείριση ενέργειας και κλιματική αλλαγή» (9,3) «προσφορά πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών» (9,1) και «διαχείριση αποβλήτων και υδάτων» (7,4). 2. Κοινωνία: «Προστασία δεδομένων και απόρρητο» (10), «προστασία whistleblowers» (10) και «ασφάλεια στον χώρο εργασίας» (9,9). 3. Διακυβέρνηση: «Αποτελεσματικότητα του ΔΣ» (7,6), «διαφάνεια και έλεγχος» (7,5) και «διακυβέρνηση θεμάτων ESG» (6,9). Τα χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας καταγράφονται στη «διαφορετικότητα και συμπερίληψη» (5,7), στη «διαφορετικότητα της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου» (4,7) και στην «εστίαση στην ποιότητα» (3,3), που περιλαμβάνει την υιοθέτηση συστημάτων ποιότητας υπηρεσιών, όπως το ISO9000.

Keywords
Τυχαία Θέματα