Σε εκατοντάδες απολύσεις προχωρά η Vice Media

Η Vice Media πρόκειται να προβεί σε απολύσεις προσωπικού, οι οποίες θα συνοδεύονται από τη διακοπή της δημοσίευσης περιεχομένου στον ιστότοπο Vice.com. Γνωστό για την εστίασή του σε ακραίο και εναλλακτικό περιεχόμενο, το Vice ιδρύθηκε το 1994 ως πανκ περιοδικό στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, μετατράπηκε σε μια πλατφόρμα πολυμέσων που ασχολείται με ποικίλα θέματα όπως ειδήσεις, πολιτισμός, τέχνες κ.ά. Το 2017, η Vice φέρεται να αποτιμάται

στα 5,7 δισ. δολάρια, με περίπου 1.000 εργαζομένους παγκοσμίως. Σήμερα, είναι πιθανό να αποφέρει κάτω από 1 δισ. δολάρια.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και συζήτηση με το ΔΣ, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες θεμελιώδεις αλλαγές στο στρατηγικό μας όραμα στο Vice», έγραψε ο Bruce Dixon, CEO της Vice Media σε υπόμνημα προς τους εργαζομένους. «Δημιουργούμε και παράγουμε εξαιρετικό πρωτότυπο περιεχόμενο, πιστό στο εμπορικό σήμα του Vice. Ωστόσο, δεν είναι πλέον οικονομικά αποδοτικό για εμάς να διανέμουμε το ψηφιακό μας περιεχόμενο με τον τρόπο που το κάναμε προηγουμένως», συνέχισε. Σημειώθηκε, επίσης, ότι το programmatic ad-blocking άσκησε σημαντική πίεση στα διαφημιστικά έσοδα του Vice.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα