Τα Epica Awards καλωσορίζουν τον πρώτο τους… AI κριτή

Ένα ιδιαίτερο… πείραμα θα πραγματοποιήσει η φετινή διοργάνωση των Epica Awards, υποδεχόμενη τον πρώτο AI κριτή βραβείων. Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και πάνω από 35 χρόνια που κάποιος μη-δημοσιογράφος καλείται να κρίνει τις Epica υποψηφιότητες, οι οποίες παραδοσιακά αξιολογούνται αποκλειστικά από μέλη του Τύπου.

Το AIJE (AI Jury Experiment), αν και δεν θα ληφθεί υπόψη στα τελικά αποτελέσματα, θα κληθεί να κρίνει με βάση κείμενο και συγκεκριμένα, την περίληψη της δημιουργικής ιδέας που τα agencies υποβάλουν

στις υποψηφιότητές τους. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν μαζί με την επίσημη λίστα νικητών στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Operations Director Nicolas Huvé, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ανέφερε: «Το AI υποτίθεται ότι θα φέρει την επανάσταση στη δημιουργικότητα, και ως creative award οργανισμός δεν μπορούσαμε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Μετά από μήνες δοκιμών, είμαστε σίγουροι ότι πλέον διαθέτουμε ένα λειτουργικό πρωτόκολλο, κατάλληλο για ερευνητικούς σκοπούς.

Ο πειραματικός AI κριτής δεν είναι μέρος της βασικής μας κριτικής επιτροπής και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αντικαταστήσουμε τους εκλεκτούς δημοσιογράφους μας. Ωστόσο, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν τα αποτελέσματα θα έχουν κοινά σημεία». Η περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει από 1η Ιουλίου έως 6 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα