Το X γίνεται η πρώτη πλατφόρμα που ερευνάται επίσημα βάσει του DSA

Η σχέση του Elon Musk με την Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει περαιτέρω επιδείνωση, αφού η τελευταία ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται το X από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσαν ότι ανησυχούν για μια σειρά νέων features που προστέθηκαν στο X, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο βίαιο περιεχόμενο, σχετιζόμενο με την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, μπόρεσε να διαδοθεί χωρίς να επισημαίνεται σταθερά με προειδοποίηση. Δήλωσαν, επίσης,

ότι θα ερευνήσουν αν οι χρήστες της πλατφόρμας παραπλανούνται σχετικά με την αξιοπιστία των ανθρώπων που πληρώνουν για blue checkmarks.

Ένα άλλο σημείο της έρευνας είναι κατά πόσον τα Community Notes μπορούν να λειτουργήσουν και σε άλλες γλώσσες εκτός από την αγγλική ή παρεμβαίνουν αρκετά γρήγορα κατά τη διάρκεια των εκλογών. Άλλες ανησυχίες αφορούν στον τρόπο με τον οποίον οι χρήστες μπορούν να ειδοποιούν το X για παράνομο περιεχόμενο. Το X είναι η πρώτη πλατφόρμα που ερευνάται επίσημα βάσει του DSA.

(Πηγή: TechCrunch)

Keywords
Τυχαία Θέματα