Pregame: ΠΑΣ Γιάννινα - ΠAO (19:30)

Τα κομμάτια του από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο καλείται να μαζέψει ο Παναθηναϊκός, στα Γιάννενα με αντίπαλο τον ΠΑΣ και με νίκη να παραμείνει ζωντανός στην κατάκτηση του τίτλου.

Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν και αυτό το γνωρίζουν στο τριφύλλι, το οποίο είναι 7 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αλλά με τρεις αγώνες λιγότερους!

Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν θέλουν να επιστρέψουν στους ερυθρόλευκους

το... δώρο της προηγούμενης αγωνιστικής (0-0 με τη Δόξα Δράμας), ώστε παίρνοντας και τα δύο εξ αναβολής με Λεβαδειακό και Δόξα, οι πράσινοι να επανέλθουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την άλλη, και για τον ΠΑΣ Γιάννινα το παιχνίδι θεωρείται και είναι κομβικό, μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Αστέρα Τρίπολης.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά), με βοηθούς τούς Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Καρσιώτη (Κορινθίας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΦΟΡΜΑ

Πάνω από τρεις μήνες έχει να γευτεί τη χαρά της επιτυχίας ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει να κερδίσει από τις 2 Οκτωβρίου, όταν επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας.

Έκτοτε, σε 9 παιχνίδια πέτυχε μόλις 4 γκολ, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε 3 ισοπαλίες και 6 ήττες!

Εντός έδρας έχει συγκεντρώσει τους 10 από τους 11 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του. Έχει χάσει μόνο από την Ξάνθη, μετρώντας στα υπόλοιπα 6 παιχνίδια, 2 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Επίσης στους Ζωσιμάδες έχει σημειώσει τα 7 από τα 12 γκολ που έχει στο ενεργητικό του, ενώ έχει δεχθεί τα 6 από τα 19 γκολ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΦΟΡΜΑ

Ο Παναθηναϊκός παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς εντός έδρας βαθμολογική απώλεια (6 στα 6), αλλά εκτός έδρας έχει κερδίσει τα μισά από τα 8 παιχνίδια (4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα).

Η ήττα του στο Κλ. Βικελίδης από τον Αρη είναι η μοναδική στο φετινό πρωτάθλημα. Στα υπόλοιπα 13 παιχνίδια, έχει 10 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κερδίσει τα 4 παιχνίδια στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, ενώ εκτός έδρας έχει δεχθεί τα διπλάσια γκολ από όσα στο ΟΑΚΑ (10 έναντι 5).

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Σχεδόν 25 χρόνια έχει να κερδίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα ως γηπεδούχος τον Παναθηναϊκό. Από την περίοδο 1986-87, όταν με γκολ του Κλείτσα στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης, επικράτησε 1-0. Προπονητής του ΠΑΣ σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Γκέραρντ Πρόκοπ και του τριφυλλιού ο Βασίλης Δανιήλ.

Ακολούθησαν 4 παιχνίδια στους Ζωσιμάδες, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε 3 νίκες και απέσπασε μία ισοπαλία.

Εκείνο το γκολ του Κλείτσα είναι το ένα από τα μόλις 2 που έχει σημειώσει ο "Αγιαξ της Ηπείρου" στα τελευταία 9 παιχνίδια πρωταθλήματος, που υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό.

Σε 16 παιχνίδια που έχουν γίνει στα Γιάννινα μεταξύ των δύο ομάδων, ο ΠΑΣ (ο οποίος έχει μία νίκη στα τελευταία 9), μετράει 6 νίκες, ο Παναθηναϊκός 7, ενώ τα υπόλοιπα 3 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα χωρίς τέρματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα