Ακυβέρνητο καράβι η Ελλάδα

Δραματικές στιγμές για την Ελλάδα. Νέες επαφές με τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος έθεσε τρεις όρους, που έχουν γίνει δεκτοί από τον Γ. Παπανδρέου. Επαφές Παπανδρέου - Σαμαρά

- Παπαδήμου. Η σύσκεψη των αρχηγών για τη νέα κυβέρνηση θα επαναληφθεί την Πέμπτη (10/9) το πρωί. Θα πάρει μέρος και ο Καρατζαφέρης, ο οποίος την Τετάρτη αποχώρησε οργισμένος.

Οι τελευταίες εξελίξεις

01:29 Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσε τις τηλεφωνικές επαφές Παπανδρέου-Σαμαρά και Σαμαρά-Παπαδήμου, χωρίς όμως να δοθούν πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

00:54 Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega η Νέα Δημοκρατία επιμένει σε όσα έχει πει σχετικά με τις γραπτές εγγυήσεις για την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

00:38 Καμία επίσημη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία για τους όρους του Λουκά Παπαδήμου. Αν επέλθει συμφωνία στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης όταν και θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, ίσως μάθουμε επιτέλους το όνομα του νέου πρωθυπουργού της χώρας.

00:16 Οι όροι του κ. Παπαδήμου:

*Πρέπει να υπάρξει υπογραφη και των δυο κομμάτων στην επιστολή προς τις Βρυξέλλες, για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

*Μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

*Ελαστικότητα ως προς την ημερομηνία των εκλογών. Δηλαδή ο κ. Παπαδήμος ζητά να έχει χρόνο η νέα κυβέρνηση και όχι να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Να επαναλάβουμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, παρά τις φήμες των τελεταίων ημερών δεν θέτει ζήτημα στελέχωσης του οικονομικού επιτελείου.

00:06 Ολοκληρώθηκε το τηλεφώνημα του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για τους όρους του κ. Παπαδήμου. Είναι πιθανό να υπάρξει αργότερα και επικοινωνια Σαμαρά-Παπαδήμου. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπανδρέου προέτρεψε τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει τηλέφωνο τον κ. Παπαδήμο.

πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα