Αλόνσο: Αν είναι καλό το μονοθέσιο του χρόνου, μπορούμε τον τίτλο

Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι η Ferrari βελτιώθηκε πολύ ως ομάδα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διεκδίκηση του τίτλου το 2012, αρκεί να έχει στα χέρια του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

"Είμαι αισιόδοξος ότι θα παλέψω για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ξανά την επόμενη χρονιά, και αυτό που με κάνει να αισιοδοξώ, είναι ότι είμαι με την Ferrari", τόνισε ο ισπανός ενόψει του τελευταίου αγώνα της σεζόν στο Ιντερλάγκος.

"Από προσωπικής άποψης είμαι αρκετά χαρούμενος με το πώς πήγε

το 2011. Ο τρόπος με τον οποίον η ομάδα προσέγγισε αυτή τη σεζόν και το πόσο πολύ βελτιωθήκαμε σε τομείς όπου πέρυσι ήμασταν αδύναμοι... Οπότε, συνολικά, είναι πολύ πιο δυνατή αυτή η χρονιά από την περσινή.

"Πέρυσι, ακόμα και με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, είχαμε ορισμένες αδυναμίες, όπως ήταν οι εκκινήσεις, οι στρατηγικές, κάποια οδηγικά λάθη και ορισμένες συντηρητικές προσεγγίσεις σε GP. Ολα αυτά έχουν βελτιωθεί και πιστεύω ότι τώρα η ομάδα είναι πολύ πιο δυνατή.

"Τώρα πιστεύω ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το μονοθέσιο. Πέρυσι χρειαζόμασταν πολλά περισσότερα από μόνο το μονοθέσιο".

Ο Αλόνσο μπορεί να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, εφόσον πάρει 11 βαθμούς περισσότερους από τον Τζένσον Μπάτον σε αυτή την κούρσα.

Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πολύ δύσκολη την αποστολή του υπό κανονικές συνθήκες: "Ισως με την πιθανότητα βροχής την Κυριακή δούμε έναν πιο ασυνήθιστο αγώνα, με όχι πάντα τις Red Bull, της McLaren και τις Ferrari στις πρώτες 5-6 θέσεις.

"Αλλά είναι πολύ δύσκολο. Εξαιρετικά απίθανο θα έλεγα. Με την απόδοση της Red Bull και της McLaren, εμείς ήμασταν πολύ μακριά από τη διεκδίκηση της νίκης στα τελευταία 4 ή 5 GP. Αρα πιστεύω ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν πολύ εδώ. Η νίκη παραμένει σχεδόν αδύνατη, αλλά είμαστε επαγγελματίες και έχουμε την υποχρέωση να την κυνηγήσουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα