Αλόνσο: Ηταν μια προσωπική κούρσα ενάντια στον χρόνο

Ο Φερνάντο Αλόνσο εμφανίστηκε εξουθενωμένος μετά την κούρσα στη Γιας Μαρίνα, λέγοντας ότι έτρεξε σε όλον αγώνα με την ίδια ένταση σαν να αγωνιζόταν σε κατατακτήριες δοκιμές, στην προσπάθειά του να αρπάξει τη νίκη από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο ισπανός οδηγός της Ferrari είχε την καλύτερή του ευκαιρία στο τελευταίο του pitstop, αλλά καθυστέρησε πίσω από πιο αργούς συνδυασμούς λίγο πριν μπει για να αλλάξει λάστιχα και έτσι αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας εκκινήσει από την πέμπτη.

"Προσπάθησα σκληρά σε όλη

την κούρσα", τόνισε ο Αλόνσο. "Ηταν μια προσωπική κούρσα ενάντια στον χρόνο. Εκανα χρόνους κατατακτήριων σε κάθε γύρο προσπαθώντας να μειώσω τη διαφορά, αλλά ήταν ένα δέκατο πάνω ή ένα δέκατο κάτω σε όλο το stint.

"Οσο για τα πιο αργά μονοθέσια, όταν είχε ο Λιούις προβλήματα εγώ μείωσα στα δύο δευτερόλεπτα και όταν είχα εγώ προβλήματα έχασα δύο δευτερόλεπτα. Το θέμα ήταν σε ποια σημεία της πίστας τα έπιανες".

Ο Αλόνσο δήλωσε επίσης ανυπόμονος για την έναρξη της σεζόν 2012, ελπίζοντας τότε να έχει καλύτερη τύχη όσον αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου σε σχέση με φέτος.

"Για να είμαι ειλικρινής θέλω να κάνουμε τον τελευταίο αγώνα και να σκεφτώ το 2012 όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν θέλω να ξεχάσω τη φετινή χρονιά, γιατί ήταν αρκετά καλή για την ομάδα και γενικά βελτιωθήκαμε από την προηγούμενη, όμως δεν ήμασταν σε θέση να παλέψουμε για το πρωτάθλημα.

"Σίγουρα του χρόνου έχουμε μπροστά μας μια καλή πρόκληση και ένα μεγάλο κίνητρο να τα πάμε καλύτερα από το 2011".

Ο πιλότος της Ferrari εξακολουθεί να βρίσκεται στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος, καθώς θα πάει στη Βραζιλία 10 βαθμούς πίσω από τον Τζένσον Μπάτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα