Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της προημιτελικής φάσης του Copa Del Rey

Το πάνω χέρι για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Copa Del Rey πήρε η Μπαρτσελόνα, μετά την νίκη με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της προημιτελικής φάσης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αν και βρέθηκε να χάνει από το 11', ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε πολλές ευκαιρίες (2 δοκάρια), ωστόσο πέτυχε την ανατροπή και έφυγε από την Μαδρίτη με το διπλό, για δεύτερη

φορά την φετινή σεζόν. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο, παρά το γρήγορο προβάδισμα, αναλώθηκε σε αμυντικό παιχνίδι, δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του και το μόνο που έχει να θυμάται, πέρα από το γκολ του Ρονάλντο, είναι το δοκάρι του Μπενζεμά στο 58'.

Οι φιλοξενούμενοι έιχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση στην εστία του Κασίγιας, εξαιτίας της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων.

Οι μαδριλένοι ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν μόλις στο 11' να το εκμεταλλευτούν και να ανοίξουν το σκορ. Μετά από ωραία πάσα του Μπενζεμά, ο Ρονάλντο έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και αφού... άδειασε τον Πικέ, πλάσαρε τον Πίντο και έκανε το 1-0 για την Ρεάλ.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα, οι μερένχες δεν άλλαξαν τακτική και συνέχισαν να παίζουν μαζική άμυνα στο δικό τους μισό του γηπέδου, με στόχο τις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, οι μπλαουγκράνα δεν κινδύνευσαν, ενώ παράλληλα αύξησαν την πίεση τους, φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις πολύ κοντά στην ισοφάριση.

Στο 14', ο Κασίγιας παραχώρησε κόρνερ σε σουτ του Ινιέστα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Σάντσες σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι της εστίας της Ρεάλ, μετά από σέντρα του Φάμπρεγας! Οι καταλανοί είχαν πάρει πλήρως τον έλεγχο του ματς και συνέχιζαν να... σφυροκοπούν την άμυνα των μαδριλένων.

Στο 26', ο Κασίγιας έσωσε ξανά την Ρεάλ, σε σουτ του Μέσι, ενώ στο 29', μετά από εκπληκτική συνεργασία των Φάμπρεγας, Σάντσες και Ινιέστα, ο τελευταίος βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, η Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Μέσι να αστοχεί σε προβολή στο 34', στην τελευταία καλή φάση των πρώτων 45'.

Αυτό που δικαιούταν η Μπαρτσελόνα από το πρώτο μέρος, το πήρε στις αρχές του δεύτερου. Στο 49', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι, ο Πουγιόλ, με κεφαλιά-ψαράκι στην καρδιά της άμυνας της Ρεάλ, ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Οι καταλανοί συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και πέντε λεπτά αργότερα... άγγιξαν την ανατροπή και το 2-1. Μετά από εξαιρετική πάσα του Φάμπρεγας, ο Ινιέστα έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε στον Ράμος και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κασίγιας!

Σε εκείνο το σημείο, οι μαδριλένοι... ξύπνησαν, βγήκαν στην επίθεση και έφτασαν κι αυτοί με την σειρά τους μία ανάσα από το 2-1, στο 58'. Μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και

Keywords
Τυχαία Θέματα