Νίκησε με Πιπίνη ο Αστέρας

19:17 7/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Μ' ένα γκολ του Χρήστου Πιπίνη (από λανθασμένη εκτίμηση του Μπλάζιτς) ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό και πήρε βαθμολογική ανάσα. Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στους τρεις βαθμούς. Στον αντίποδα, οι Αγρινιώτες έμειναν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και δεν έδειξαν το παραμικρό. Διαμαρτύρονται βέβαια για μία περίπτωση πέναλτι, ενώ έπαιξαν για 20 λεπτά στο φινάλε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Θεοδωρίδης τραυματίστηκε και ενώ ο Τεννές είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές

του.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης. Ο Χακόμπο ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κουρμπέλης και Πουλίδο στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Πιπίνης, δεξιά ο Αργυρόπουλος, στα χαφ οι Ουσέρο και Χουανίτο, δεξιά ο Τσαμπούρης, αριστερά ο Μπρέσκα και ο Ράγιος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Περόνε.

Με το ίδιο σύστημα παρέταξε τον Παναιτωλικό και ο Μπάμπης Τεννές. Ο Μπλάζιτς υπερασπιζόταν την εστία των Αγρινιωτών, οι Κούσας και Ντολεζάϊ ήταν στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Εντζεγκουέλε, δεξιά ο Παλαιολόγος, αμυντικά χαφ οι Σιόντης και Μητρόπουλος, αριστερά ο Πασάς, δεξιά ο Μπουμάλ και ο Ρότσα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμαρά.

H πρώτη καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 24', όταν ο Αργυρόπουλος έκανε το γύρισμα του Αργυρόπουλου από δεξιά, ο Μπρέσκα από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ στην κίνηση, όμως ο Μπλάζιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είχε λανθασμένη αντίδραση, σε σέντρα του Πιπίνη από αριστερά, αφού έβαλε με λάθος φορά το σώμα του και αντί να διώξει προς τα έξω έδιωξε προς την εστία του, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ, βέβαια χρεώθηκε στον αριστερό μπακ του Αστέρα, αν και επί της ουσίας είναι... αυτογκόλ!

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Αστέρα να έχει την υπεροχή και τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να φανεί απειλητικός. Για την ομάδα του Αγρινίου τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 70', όταν ο Θεοδωρίδης ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, αντί του Πασά, τον τράβηξε το πόδι του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν το ματς με 10 παίκτες, αφού ο Μπάμπης Τεννές είχε κάνει και τις 3 αλλαγές του!

Οι Αγρινιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε γύρισμα του Παλαιολόγου και χέρι του Ράγιος μέσα στην περιοχή, αλλά ούτε ο Κάκος, ούτε ο επόπτης που ήταν κοντά στην φάση δεν έδωσε την παράβαση.

Ο Αστέρας είχε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Κάκο, αγχώθηκε, αν και ο Παναιτωλικός ήταν επί της ουσίας ακίνδυνος επιθετικά...

Keywords
Τυχαία Θέματα