Ο... Θεός έβαλε το χέρι του!

Ο καλός... Θεός της μπάλας βοήθησε και η αμφισβητούμενη φάση της αγωνιστικής έγινε στο Περιστέρι και όχι σε ένα από τα δύο ματς των αιωνίων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φανταστείτε αντί του Σιαλμά να ήταν ο Σπυρόπουλος ή ο Χολέμπας (τυχαία η επιλογή), ο παίκτης που ανέτρεψε τον Σκόνδρα και να μην έδινε το πέναλτι ο διαιτητής. Του... κύκλου θα γινόταν.

Ο Σπάθας κατάφερε να... πρωταγωνιστήσει στο ματς Ατρόμητος - ΑΕΚ, αλλά ήταν

"τυχερός" γιατί από τη μία ο Ατρόμητος κέρδισε, ενώ η Ενωση (που διαμαρτύρεται για το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι) είναι ικανοποιημένη με το σερί που έκανε στο τέλος του `11, οπότε δεν είχαμε ούτε από τη μεριά της ακραίες αντιδράσεις.

Ευτυχώς, λοιπόν, ενόψει των εορτών, το λάθος της αγωνιστικής έγινε μακριά από πράσινες και κόκκινες φανέλες. Διαφορετικά θα είχαμε αντιδράσεις επί αντιδράσεων εκ μέρους των διοικούντων και των κύκλων τους, πρωτοσέλιδα με μαϊμούδες και άλλα... χριστιανικά.

Με όλο το σεβασμό, αλλά έχει κουράσει όλη αυτή η κουβέντα για τη διαιτησία. Ιδιαίτερα σε μία σεζόν που τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός παίζουν καλό ποδόσφαιρο και είναι κρίμα να χάνουμε την ουσία, που ασφαλώς δεν βρίσκεται στα σφυρίγματα των διαιτητών, αλλά στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και το θέαμα που μας προσφέρουν.

Οδεύουμε λοιπόν για τις γιορτές των Χριστουγέννων χωρίς πολλές γκρίνιες, στις οποίες λογικά θα επιστρέψουμε με το νέο έτος, όταν πια θα ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση για το πρωτάθλημα.

Ως τότε, θα παρακολουθήσουμε την ιστορία των... μάγων από τη Σαουδική Αραβία για να μάθουμε αν θα βάλουν τα δώρα (αξίας 15 εκατομμυρίων) που υπόσχεται ο Βλάσης Τσάκας και περιμένει με ανυπομονησία ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Για να μην μείνουν παραπονεμένοι και οι φίλοι θεσσαλονικείς από αυτό τον μίνι (χιουμοριστικό για να μην παρεξηγιόμαστε) απολογισμό δεν θα αφήσουμε εκτός τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Ο Δικέφαλος, αν και έχει χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα, μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αποχαιρετά το 2011. Πήρε πρωτιά στον όμιλο του Europa League, νίκησε στο πρωτάθλημα τη Δόξα και κυρίως ο κόσμος... αγκάλιασε και πάλι τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι ο Μπόλονι δεν πήρε το αεροπλάνο για την Τζέντα, όλα καλά...

Οσο για τον Αρη, είναι ασφαλώς στη χειρότερη θέση και θέλει γρήγορα να ξεχάσει το φινάλε του 2011. Δεν είναι, άλλωστε ευχάριστο να φυγαδεύονται οι παίκτες για να γλιτώσουν από τις γιούχες των οπαδών. Ο Πρόμπιερζ φαίνεται πως έχει όρεξη για δουλειά και έχει χρόνο στη διακοπή να δουλέψει για το καλύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα