Οντως τρίβουμε τα μάτια μας Κώστα...

Αν το καλοκαίρι ο Κώστας Κατσουράνης έβαζε στοίχημα με τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού για την εικόνα που θα παρουσίαζε η ομάδα το χειμώνα, τότε ο Πατρινός μέσος θα εξασφάλιζε σε χρήματα ένα ακόμη πλουσιοπάροχο συμβόλαιο!

Ο διεθνής χαφ των πρασίνων, κατά την αναχώρηση

του Τριφυλλιού για το Κιτσμπούχελ της Αυστρίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, είχε δηλώσει στο αεροδρόμιο πως "θα τρίβετε τα μάτια σας με τον Παναθηναϊκό της νέας περιόδου".

Πολλοί την θεώρησαν ως μια ακόμη αβανταδόρικη δήλωση ενός παίκτη που... θυμίζει εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας. Αρκετοί περισσότεροι, του τα έχωναν άγρια, ενθυμούμενοι αυτή την ατάκα, όταν οι πράσινοι αποκλείστηκαν στην αρχή της σεζόν από την Ευρώπη.

Ωστόσο, έχοντας φτάσει τέλη Οκτωβρίου και βλέποντας τον Παναθηναϊκό πραγματικά να... μαγεύει εντός αγωνιστικού χώρου, όχι μόνο σε παιχνίδια χαμηλού επιπέδου, αλλά και σε ντέρμπι και δη στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ, τότε σίγουρα ο Κατσούρ θα αισθάνεται δικαιωμένος για αυτό που είχε δηλώσει το καλοκαίρι...

Το θέμα μας, βέβαια δεν είναι αυτό. Αν δικαιώθηκε ο Κατσουράνης ή όχι. Απλώς ήταν μια ωραία... πάσα για να ξεκινήσουμε το σχόλιο. Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός, παιχνίδι με το παιχνίδι και ανεβαίνοντας επίπεδα δυσκολίας αντιπάλου, ολοένα και δείχνει καλύτερος.

Η ομάδα δούλεψε σε μεγάλο βαθμό μετά τους καλοκαιρινούς αποκλεισμούς και παρά τα δεκάδες εμπόδια που βρήκε στο διάβα της, όπως για παράδειγμα οι πολλοί και σημαντικοί τραυματισμοί βασικών παικτών, η διοικητική αστάθεια και η έντονη... μουρμούρα των οπαδών που της γύρισαν την πλάτη, πλέον παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα των τελευταίων χρόνων, αποδίδοντας εκπληκτικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, όπως σωστά το χαρακτήρισε και ο Δημήτρης Γόντικας, μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα.

Και αυτό φυσικά αποτελεί έργο Φερέιρα, με τον Πορτογάλο να έχει δημιουργήσει μία ΟΜΑΔΑ (έτσι με κεφαλαία γράμματα) που πραγματικά, είτε είσαι φίλος της, είτε όχι, χαίρεσαι να την απολαμβάνεις εντός αγωνιστικού χώρου με την μπάλα που παίζει και την ωριμότητα που επιδεικνύει σε κάθε παιχνίδι.

Το πρώτο "crash test", ο Παναθηναϊκός το πέρασε με χαρακτηριστική άνεση και έστειλε μήνυμα τίτλου προς τους ανταγωνιστές του. Εφόσον πράξει το ίδιο και στα δύο κολλητά ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, τότε θα γίνει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Υ.Γ. Τελικά ο Λέτο ξέρει να σκοράρει μόνο με πέναλτι;

Keywords
Τυχαία Θέματα